Dani Olmo sve bliže Vatrenima: HNS dobio podršku u traženju državljanstva

Članovi Vijeća HOO-a potvrdili su oba zahtjeva za davanje pozitivnog mišljenja za prijam u hrvatsko državljanstvo stranih sportaša, i to za nogometaša GNK Dinama Daniela Olma Carvajala i hokejaša na ledu, medveščakovca Aarona Patricka Foxa.

Pravila su dosta neprecizna, ali po dosadašnjim slučajevima nakon navršene 18. godine, igrač treba provesti pet godina u toj zemlji za čiju reprezentaciju želi igrati. Olmo je već zatražio hrvatsko državljanstvo te izrazio želju da jednog dana zaigra za Vatrene, kako se pisalo ranije ove godine, piše Gol.hr.

Mladi Španjolac stigao je u Dinamo u ljeto 2014. godine, ali po pravilima mu se računa tek od 2016. jer dotad nije bio punoljetan. U tom slučaju, u Hrvatskoj bi trebao igrati sve do 2021. i imati državljanstvo kako bi mu FIFA dala pravo igranja za hrvatsku reprezentaciju.

Naravno, Olmo u međuvremenu ne bi smio igrati za Španjolsku ni jednu utakmicu. To što će imati hrvatsku putovnicu, ništa ne znači. Time bi tek imao mogućnost izbora. Španjolsku još nije potpuno otpisao, ali znamo kako je teško upasti u reprezentaciju Furije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.