RS ne planira objaviti popise vojnika

Nadležni u Republici Srpskoj nemaju namjeru objaviti popise vojnika iz toga bh. entiteta koji su sudjelovali u proteklom ratu.

U Hrvatskoj je objavljen registar branitelja, dok u Ministarstvu rada i braniteljsko-invalidske zaštite Republike Srpske tvrde da bi javno objavljivanje popisa vojnika, odnosno informacija koje imaju karakter osobne informacije, bilo u suprotnosti sa Zakonom o slobodi pristupa informacija RS-a te Zakonom o zaštiti osobnih podataka BiH.

Braniteljska organizacija Republike Srpske, kao najmasovnija organizacija vojnika koja ima status udruge od javnoga interesa, raspolaže popisima vojnika i ima mogućnost da u skladu sa zakonskim ovlastima poduzima određene radnje u cilju osporavanja statusa vojnika osobama koje nisu mogla steći taj status.

Navode i da ne postoje zakonske osnove da se objavi popisi vojnika.

”U postupku revizije prema službenoj dužnosti, resorno ministarstvo vrši provjeru zakonitosti rješenja o utvrđenom statusu i kategoriji vojnika, tako da, imajući u vidu naprijed navedeno, smatramo da nema ni potrebe ni zakonske mogućnosti za objavljivanjem popisa vojnika”, naveli su iz Ministarstva rada i braniteljsko-invalidske zaštite Republike Srpske na pitanje zastupnika PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Zorana Pologoša namjerava li RS objavljivati popise svojih vojnika.

(Fena)


3 komentara

  • Baš čudno,to samo rade hrvati glupi,Fred Matić i ekipa.Objavi spisak časnika i bojovnika iz rata,objavi njihove postrojbe,tko je komandovao,paralelno sa tim Mesić,Pusićka kažu u Saboru najvećem tjelu R.Hrvatske da je Hrvatska vojska izvršila agresiju na BiH-nu,Mesić kao presjednik djelio dokumente koji su državna tajna kome je stigao,naravno za to je uzimao velike svote novca. I sada imamo Generalski zbor koji se čudi ovim optužnicama…U generalskom zboru Vladimir Šeks,udbaš,pjandura kojeg pamtimo po osmjehu,podbutom licu od alkohola i riječima locirati,uhititi i isporučiti,mislio je na Gen.Antu Gotovinu. Što taj lešinar i izdajnik ima raditi tu,,,špijati,,ili nešto drugo.Mesić,Pusićka,Zoran Pusić,Kajin su veleizdajnici i prekršili su Ustav RH-ke,zašto se sada ne pokrene kaznena odgovornost protiv ovih ,,strani plaćenika i špijuna,,.Tu je kvaka svega,na to se nadovezuju Stazić,Pupovac i ekipa oni koji nikada u glavi nisu priznali neovisnu RH-ku a žive na njenom prporačunu i rade protiv nje…Ante Nobilo,njegova uloga u svemu ovome,zajedno sa Mesićem,mnogi novinari iz RH-ke itd.Plenkoviću,Kolinda pokrenite kaznenu odgovornost za veleizdaju.Mesićev ured se i dalje finansira protuv-zakonito a on hoda po Federaciji i sa muslimanima kuje plan protiv hrvata u BiH-ni i laje na njih,i radi na sistematskom progonu zajedno sa bošnjačkom politikom onih koji su ostali.Za to je dobro plaćen,,smrad jedan stari,,…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.