I u Mostaru Vukovar svijetli

Vukovar – kao simbol boli i patnje, ali i hrabrosti i slobode hrvatskoga naroda kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini – treba i mora biti trajni lik i podsjetnik da je sloboda put popločan trnjem i suzama.

Udruga Hrvatsko Srce Nade Mostar u suradnji sa župama grada Mostara i ove godine organizira obilježavanje pada grada Vukovara u Mostaru pod nazivom „I u Mostaru Vukovar svijetli“.

Učenicima u školama prodavat ćemo kupone koje će na spomenutim lokacijama zamijeniti za svijeću. Program će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

13.11.-18.11.2016. (10.00.-17.00 h) prodaja svijeća na Rondou (trg Hrvatskih velikana);
17.11.-18.11.2016. (18.00.-21.00 h) prodaja svijeća u Vukovarskoj ulici;
18.11.2016. (petak) 18.00h sv. misa u svim mostarskim crkvama;
18.30h procesija sa svijećama iz svih mostarskih crkava u Vukovarsku ulicu;
19.15h paljenje svijeća kod središnjega križa u Vukovarskoj ulici i molitva za sve pokojne hrvatske branitelje (predmoli fra Bože Milić, župnik župe sv. Petra i Pavla).

Svijeće za ovu prigodu moći ćete nabaviti u nedjelju 13. studenoga iza svih svetih misa te na samu obljetnicu, nakon večernje sv. Mise. Prihod od svijeća ide Caritasu župe Vukovar, koji brine o najpotrebitijima, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Hodočašće u Vukovar – Uz dovoljan broj zainteresiranih Udruga Hrvatsko Srce Nade – Mostar organizirala bi i hodočašće u Vukovar. Za sve informacije obratite se na Facebook stranicu ”Udruga Hrvatsko Srce Nade – Mostar” ili na broj 063 279 202. Bog vas sve čuvao i blagoslovio.

    Uprava Udruge HSN

  • Dobro, a šta je sa Herceg-Bosnom koja je osnovana na taj dan? Vukovar danas postoji, a Herceg-Bosna za koju smo se borili ne, pa nikoga nije briga…

  • Pa sta onda sto imaju vise srba nego hrvata sramte bilo neotesani majmune, sta hoces time reci, zar nismo svi ljudi bili srbi, hrvati. Svi smo mi isti svakog je majka rodila a nazalost i takve kao sto ste vi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.