FUP u akciji ”Pravda” uhitio 14 osoba – Jabuka.tv

FUP u akciji ”Pravda” uhitio 14 osoba

Pripadnici Federalne uprave policije i MUP-a Republike Srpske prema nalogu Županijskoga tužiteljstva Sarajevske županije u petak su uhitili 14 osoba.

Kako doznaje N1, uhićeni su: Samira Skorupan, Muamer Pita, Hajrudin Omerbegović, Suada Hadžić, Nihad Druškić, Muhamed Hadžiomerović, Emir Karača, Edina Mutevelić, Lejla Cerić, Kemo Kapur, Alija Delimustafić, Edin Banović, Jusuf Škrijelj, Pero Vuković.

”Četrnaest osoba koje su uhićene u akciji Pravda predane su u nadležnost Tužiteljstva ŽS i bit će zadržane 24 sata”, potvrdila je Feni glasnogovornica tog tužiteljstva Azra Bavčić.

Po njezinim riječima, nakon što ih ispitaju postupajući tužitelji će odlučiti o daljnjim mjerama.

”Ono što je bitno napomenuti je da se akcija nastavlja i da je izvjesno uhićenje još nekoliko osoba koje se dovode u vezi s ovom organiziranom skupinom”, kazala je Bavčić.

Osumnjičeni su za kazneno djelo organizirani kriminal, u vezi s kaznenim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane suca, pranje novca i prijevara.

Inače, Tužiteljstvo je u ovom predmetu istražne radnje provodilo u koordinaciji i s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta Hrvatske (USKOK). Značajna suradnja ostvarena je i s Upravom za organizirani i teški kriminal MUP-a RS, pri čemu je asistenciju pružila i Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.