Ronaldo na "odmoru": Sprinta pod nazdorom rekordera na 100 metara | Jabuka.tv

Ronaldo na “odmoru”: Sprinta pod nazdorom rekordera na 100 metara

Osvojio je Ligu prvaka u Moskvi, sletio u Manchester i otišao trenirati, otkrio je njegov rođak Nuno Viveiros, koji je s Cristianom živio u Manchesteru, što je ovaj napravio prije 11 godina, odmah nakon do tada najvećeg uspjeha u karijeri, pobjede u finalu Lige prvaka 2008.

Govorimo o nogometašu svjetske klase, koji nakon što se u dva ujutro vratimo s gostovanja u Ligi prvaka, ode u naš kamp i tamo sat vremena radi razne vježbe oporavka! pričao je Giovanni Mauri, jedan od najcjenjenijih i najiskusnijih kondicijskih trenera na svijetu. Godinama je bio nerazdvojni i ključni suradnik Carla Ancelottija. Radio je s njim u Milanu, Chelseaju, PSG-u, Realu i Bayernu. Mauri je spomenutim primjerom svjedočio koliko je Ronaldo opsjednut fizičkom spremom. Ujedno je odao tajnu fantastičnog fizičkog stanja nogometaša s kojim je dvije godine radio u Realu.

Pretposljednji dokaz nevjerojatne posvećenosti Cristiana Ronalda održavanju vlastitog besprijekornog stanja stigao je s njegovog zimskog “odmora”. Nakon godine u kojoj je osvojio Ligu prvaka s Realom, a zatim došao u Juventus, 2018. završio je kao najbolji strijelac Serie A, koji je svoj novi klub doveo nadomak talijanskog naslova i definitivno je zaslužio odmor prije nastavka sezone. Posebno stoga što je već čovjek “u godinama”.

Ali Ronaldo je naporno radio i na zimskom godišnjem. Kratku novogodišnju pauzu iskoristio je za odlazak u Dubai. Ronaldo međutim boravak na mondenoj destinaciji nije koristio za pokazivanje i hedonističke užitke, nego za treninge, i to noćne. Gonjen farovima automobila trčao je kroz pustinju, a u noćnom sprintu društvo su mu radlii sin Cristiano junior i dva prijatelja.

Konačno, aktualnu ljetnu pauzu nakon što konačno završi duga sezona u klubu i reprezentaciji te prije prebrzog početka nove sezone, Ronaldo koristi tako da njene najdragocjenije, posljednje dane, provodi sprintajući. Izlijetanje iz startnih blokova i brzu trku na kratke staze obavlja pod stručnim nadzorom Francisa Obikwelua. Nigerijski trkač s portugalskim državljanstvom drži europski rekord na 100 metara i osvajač srebrne medalje u toj disciplini na Olimpijskim Igrama 2004.

Bilo je krasno iskustvo trenirati na stazi s mojim prijateljem Francisom Obikweluom, napisao je superstar na Instagramu.

Nakon svih ovih primjera Ronaldovog spartanskog rada, nije čudno da nakon što je debelo zagazio u 35. godinu izgleda kao da mu je deset godina manje.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: