Korejski gigant objavio rat Audiju, BMW-u i Mercedesu | Jabuka.tv

Korejski gigant objavio rat Audiju, BMW-u i Mercedesu

Luksuzni korejski brend pokušat će ono što nije uspjelo Lexusu i Infinitiju.

Nakon što je po gotovo svim studijama osvojio naklonost kupaca i pretekao njemačku trojku novoustoličeni korejski brend Genesis planira krenuti u osvajanje tržišta. A da bi mu to uspio morat će proširiti gamu koja trenutno broji tek tri modela, i to limuzinska.

Korejska marka stoga mora drastično povećati asortiman, posebno toliko traženim crossoverima, a potom i poraditi na dizajnu. Upravo to potvrdio je i prvi čovjek marke, Manfred Fitzgerald, koji je za GoAuto izjavio kako će do 2021. godine lansirati tri nova modela:

A to je tek početak. Širimo portfolio, do 2021. ćemo imati šest modela, a među njima i prvi SUV model koji će pratiti još jedan.

A novosti su i u dizajnu: Imat ćemo i uzbudljivije karoserijske izvedbe koje zasad ne otkrivam. Budite sigurni da će gama uskoro biti potpuna.

Podsjetimo, koncept GV80 je još 2017. dao naznake novog dizajna prvog SUV-a ove mlade i vrlo uspješne kompanije. Kad se sve zbroji, tri postojeća i dva SUV modela, pitanje je što će biti treći model. Vjeruje se kako će to biti električni sportski 2+2 coupe inspiriran Essentiom. Ili prevedeno, radi se o korejskom rivalu modelima kao što su AMG GT4Door i Porsche Taycan.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: