Roditeljima ostavljene bebe određen pritvor: Majka je i prije ostavljala djecu bez nadzora

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo ispitalo je roditelje djevojčice ostavljene prije tjedan dana ispred župnog ureda u Brestju, a tereti ih za kaznena djela napuštanja djeteta i povredu djetetovih prava, izvijestilo je državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo tvrdi da je prvoosumnjičena majka u kasnim večernjim satima 20. srpnja, u nakani da ju trajno napusti, ostavila samu i bez nadzora svoju sedmomjesečnu djevojčicu na neosvijetljenom i usamljenom mjestu ispred župnog ureda.

Ujedno, postoji osnovana sumnja da su oboje osumnjičenika, majka i otac, od početka 2014. do 25. srpnja 2017. “kao roditelji dvoje maloljetne djece niske kronološke dobi, počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava i da je prvoosumnjičenica (majka) ostavljala djecu bez nadzora i skrbi odrasle osobe u višestruko ugrožavajućim situacijama, a da drugoosumnjičenik (otac) nije prijavio nadležnim službama nestanak sedmomjesečnog djeteta, niti je poduzeo druge radnje u cilju pronalaska i zbrinjavanja djeteta”.

Protiv oboje osumnjičenika sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac djelomično prihvatio i protiv oboje osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, izvijestilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici, prenosi Večernji List.

Zagrebačka policija jučer je izvijestila da je utvrdila identitet ostavljene djevojčice, ali i njenih roditelja nad kojima su pokrenuli kriminalističko istraživanje. Dan ranije policija je javno zatražila informacije o djevojčici koja je prošlog četvrtka navečer pronađena ispred župnog ureda Župe Dobrog pastira u Brestju gdje je ostavljena u dječjim kolicima, umotana u bijeli platneni prekrivač i odjevena u žutu haljinu s bijelim točkicama, bez rukava.

Obavještavajući o otkrivanju identiteta ostavljene djevojčice i njenih roditelja policija se na svojoj internetskoj stranici zahvalili “predstavnicima medija koji su objavom fotografija omogućili da informacija bude dostupna” te građanima koji su im dojavili korisne informacije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.