Rođendansko plakatiranje Herceg-Bosne (FOTO)

Uoči 20. obljetnice Herceg Bosne aktivisti Hercegbosanske republikanske alternative su postavili prigodne plakate na ulazima svih općina Herceg Bosne.

Postavljanjem ovih plakata od Orašja, Ravne-Brčkog, Viteza,  Jajca, Fojnice, Busovače, Kiseljaka, Kreševa, Novog Travnika, Odžaka, Žepča, Rame, Mostara, Čapljine, Čitluka, Stoca, Livna, Posušja, Širokog Brijega, Tomislavgrada, do Neuma želimo poslati poruku hrvatskome narodu u BiH da nije ostavljen na milost i nemilost licemjernosti političkih stranaka, kako bošnjačkih i srpskih, tako i onih hrvatskih, te da postoji snaga Hrvata koji nikada osobni i stranački interes neće staviti ispred interesa svoga naroda.

Spremni smo na borbu za prava Hrvata, pa i ponovno pravno oživljavanje HercegBosne kao hrvatske federalne jedinice sa većinskim hrvatskim stanovništvom, ali ne na način na koji su bošnjački nacionalisti iz SDP-a napravili Federaciju kao privatnu svojinu, nego na način u kojem će se, uz volju većinskog hrvatskog naroda, u potpunosti poštovati volja i konstitutivnost  bošnjačkog i srpskog naroda, kao i volje nacionalnih manjina.

Rođendan Herceg Bosne prilika je da pokažemo i dokažemo Bošnjacima i Srbima da Hrvati imaju svoju viziju Bosne i Hercegovine, svoje domovine. Poruku šaljemo onima koji se danas okupljaju u Grudama, istim onim koji su i doveli do toga da je danas Herceg Bosna postala samo simbol, a ne realnost, da nauče iz grešaka iz prošlosti i da Herceg Bosnu imaju uvijek na umu, a ne da je se sjete samo kad su obljetnice. Pravo hrvatskoga naroda na jednakopravan život u BiH mora biti krajnji i neoborivi cilj s kojim se više ne smije trgovati! Krajnje je vrijeme, a ukoliko to niste u stanju hrvatski narod ima alternativu, koja nisu izdajice iz HSP-a ili robovlasnici i prevaranti Lijanovići.

Trgovinom sa pravima glasovanja Hrvata u BiH sa Zagrebom pokazali ste da iz prošlosti niste naučili ništa i ovim putem pozdravljamo i podržavamo odluku hercegbosanskog intelektualnog političkog korpusa okupljenog oko Stranke hrvatskoga zajedništva i dr. Dražena Pehara da uđe u politički ring. Svim Hrvatima Herceg – Bosne želimo sretnu obljetnicu Herceg Bosne!

„Sunce sjajno Herceg-Bosnu okupaj u zlatu
Teci rijeko uz obale ruže nek’ ti cvatu“

(www.jabuka.tv)16 komentara

 • Kako netko tko na sve nacine bjezi od Bosne i Hercegovine, blati ju, pljuje, negira na sve moguce nacine,ne dozivljva ju apsolutno nikako, priklanja se Hrvatskoj na sve moguce nacine… kako taj netko moze ocekivati da nam danas, sutra bude bolje u toj drzavi…. Sve dok se taj odnos prema BiH ne promijeni nikome bolje biti nece, ni nama Hrvatima ni muslimanima niti srbima, samo ce biti gore…I ove provokacije s ovim glupim plakatima?? Ljudi, koji vam je kurac.. I onda se pitate kako nam je ovako.. E upravo zbog ovakvih tipova koji zaostravaju situaciju kako god stignu.. I sa nase i sa one dvije druge strane..Daj oladite i pocnite samostalno razmisljati, ne padajte pod utjecaj ovakvih debila…

  • Da poznaješ malo rad “HERA-e” znao bi da je to samo aktivistička intervencija, i da se oni ni u kom slučaju ne priklanjaju Hrvatskoj nego je njihov moto “MI SAMI” – dakle cilj upravo i jeste osvještavanje ljudi da prihvate BiH kao svoju domovinu i da ne bježe od nje, ali da se jednako tako bore za svoju ravnopravnost jer na to imamo pravo. Plakat je provokacija SAMO i isključivo za one koji su željni nastavka majorizacije Hrvatskog naroda. Niti jednom Hrvatu ovo nije provokacija. Dakle, prije komentiranja, malo se šire obrazuj o temi o kojoj želiš pisati. Lijep pozdrav iz Širokog Brijega, dijela Herceg Bosne, te svim njenim stanovnicima unutar granica i van njih čstitam dan Hrvatske Republike Herceg Bosne. 🙂 🙂 😉

  • PA TI NEMAS POJMA,VOLIS DRZAVU KOJA NAS PLJACKA VEC 20GOD. DA JE ODVOJITI OVE SPOMENUTE GRADOVE PROSJECNA PLACA BILI BI NAM1500KM..A OVAKO SVE PARE DAJEMO BOSANCIMA..SRAMOTA …..

   • Nek si mu rek’o, koliko samo poreza mi šaljemo u sarajevo a vraća nam se nešto manje od 19%, preglasavaju nas, biraju nam predstavnike, šikaniraju nas na svakom mogućem koraku, ne daju nam da imamo svoje institucije niti škole sa hrvatskim predznakom što svi ostali imaju…..još malo pa će nam početi logore ziđati…. zato long life HERA i što prije uspostava Herceg Bosne 😀

 • Baš su dostojanstveno obilježili obljetnicu Herceg-Bosne ovim vandalskim lijepljenjem plakata po prometnim znakovima i billboardima :/
  Više mi izgleda kao samopromocija te virtualne organizacije, nego kao časna akcija.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.