Restoran u Parlamentu kao kantina: Ručak, piće i desert za manje od 10 KM

Vijesti o Parlamentu i zastupnicima, Domu naroda i izaslanicima uglavnom se odnose na visoke plaće, žestoke i uvredljive rasprave na sjednicama, a ponekad i na analize koliko se čega pojede i popije u restoranu koji se nalazi uz Parlament.

U ovoj priči Večernji list je analizirao spomenuto. Tijekom zadnjeg posjeta federalnom Parlamentu, dio vremena posvetili su i restoranu u kojem zastupnici, odnosno, izaslanici, te službenici Parlamenta objeduju, piju kave, nekada i održavaju kratke sastanke.

Kao i sve ostalo što se veže uz Parlament, očekivalo se luksuzno uređenje, ali to ni izbliza nije tako, točnije restoran u Parlamentu se ne razlikuje puno od obične kantine pristojno uređenog Studentskog doma kakav je npr. onaj Sveučilišta u Mostaru.

”Kada smo u jutarnjim satima prvi put ušli u restoran, nekoliko stvari odmah upada u oči. Svi koji sjede čitaju neke novine. Većina ih puši cigarete, tako da je prostorija iznimno zadimljena. Također, konobari nose samo pite i kave, kao da ništa drugo ne postoji na ponudi. I tako je sve do početka sjednice. Ako niste ranije došli, teško ćete naći stol gdje možete sjesti, eventualno se nekome možete pridružiti. Početak sjednice i približavanje vremena za ručak donosi nešto drugačiju sliku. Gledajući dnevnu ponudu na jelovniku, možete zaključiti kako se u Parlamentu dobro jede. Blago rečeno! Ponuda od desetak predjela i petnaestak glavnih jela dovoljna je za sve da mogu izabrati nešto po svome ukusu. Tu su i deserti, a cijene su manje nego u klasičnim restoranima ili ugostiteljskim objektima koji nude gotova jela svaki dan”, piše Večernji list.

Prema pisanju Večernjaka obrok s juhom, nekim glavnim jelom, pićem i desertom ne biste platiti desetak maraka dok bi isto to u restoranu koštalo oko dvadeset maraka.

Također, barem sudeći po onome što je ekipa Večernjeg lista probala tijekom boravka u federalnom Parlamentu, hrana se ne razlikuje od one u klasičnim restoranima.Što znači da je kvaliteta hrane jednaka, ali je razlika u cijeni. Piće je znatno jeftinije nego u kafićima.

”Tako smo jedno strano pivo koje se nalazi u ponudi restorana u Parlamentu Federacije BiH platili 2,5 marke, dok smo to isto pivo kasnije u jednog kafiću u Sarajevu platili 4 marke. Slična je stvar i s ostalim napitcima. Treba spomenuti i poslugu koja ulaže puno truda kako bi bila na visokoj razini i stigla obaviti sve zadatke. Iako restoran federalnog Parlamenta nije mjesto gdje se mogu održavati neki vrhunski događaji i veliki prijemi, može se reći kako on jako dobro služi svojoj svrsi”.

U razgovorima sa službenicima koji su zaposleni u administraciji federalnog Parlamenta rečeno je kako nemaju potrebu jesti na bilo kojem drugom mjesto osim spomenutog restorana, jer je po njihovim riječima hrana često ukusnija od one iz restorana, a cijene se ne mogu usporediti.

Ipak, građanima i dalje neće u prvom planu priče o zastupnicima biti tema hrane nego plaća zastupnika i izaslanika. Razlika između plaće običnog radnika i zastupnika je znatno veća od razlike cijene hrane u restoranu Parlamenta i običnog restorana u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Bihaću…

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.