Rekordan broj autora i gostiju na 13. NAFF-u

Festival animiranog filma u Neumu (NAFF) iz godine u godinu pomjera vlastite granice. Za ovogodišnji NAFF, 13. po redu, koji će se održavati od 30. lipnja do 6. srpnja prijavljeno je oko 1.000 filmova iz 64 zemlje, od kojih je 56 izabrano u natjecateljski program, a 17 će ih biti prikazano u Panorami. NAFF svake godine postaje sve zanimljiviji autorima animiranog filma te kao takav postavlja neuobičajene rekorde.

Ove godine nam je prijavljeno oko 1.000 filmova iz 64 zemlje, što je znatno više nego prethodnih godina, kazao je Jurinko Rajič, animator, redatelj i direktor NAFF-a u razgovoru za Oslobođenje. Istakao je kako ove godine filmovi dolaze iz Francuske, SAD-a, Rusije, Španjolske, Velike Britanije, Belgije…

Međutim, za mene je najveća senzacija ovogodišnjeg festivala to da smo dobili filmove iz Sjeverne i Južne Koreje. To mi je u ovom trenutku nekako najsimpatičnije, dodaje Rajič.

Ove godine program će biti u Neumu i Mostaru. Mi smo voljni surađivati s više gradova, ali tražimo da to ne budu samo puke projekcije već da se program prikaže na razini kakvu NAFF i autori filmova zaslužuju. S takvim partnerima smo voljni i ubuduće surađivati, kazao je Rajič i zahvalio se na podršci federalnom Ministarstvu kulture i sporta, Fondaciji za kinematografiju, Veleposlanstvu SAD-a u BiH, Ministarstvu civilnih poslova, TZ HNŽ-a, Grada Mostara i, naravno, Misije OESS-a u BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.