Referendum u RS-u: 99,79 posto “Za”

Prema podacima Povjerenstva za provođenje referenduma u Republici Srpskoj o danu tog bh. entiteta, sa 71,09 posto glasačkih mjesta, na kojima je glasalo 425.715 građana, na referendumsko pitanje pozitivno je odgovorilo njih 99,79 posto, potvrdio je u nedjelju kasno navečer predsjednik Povjerenstva za provođenje referenduma u RS Siniša Karan.

Odgovor “Da” na referendumsko pitanje: “Podržavate li da se 9. siječanj obilježava i slavi kao Dan RS?”, dali su, kazao je, svi izašli glasači u Berkovićima, Istočnom Sarajevu, Istočnom Mostaru, Kalinoviku, Krupi na Uni, Osmacima, Kupresu (RS), Rudom te Čajniču.

Procjenjuje da bi izlaznost građana na nedjeljnom referendumu mogla biti od 59 do 60 posto.

Referendum u RS-u održan je iako je Ustavni sud BiH izrekao mjeru njegove zabrane te potvrdio raniju odluku o neustavnosti tog datuma kao praznika svih konstitutivnih naroda u RS-u.

Za ponedjeljak u 12.00 sati Karan je najavio da će Povjerenstvo priopćiti konačne rezultate referenduma.

Nije želio komentirati anonimni mail upućen na adresu Narodne skupštine RS-a i Nezavinih novina, u kojem se nalaze prijetnje, vjerojatno upućene povodom referenduma o Danu RS.

Time će se, kazao je, baviti MUP RS-a.

(Fena)

3 komentara

  • izlaznost je kolika dodik kaže, za je glasalo koliko dodik kaže, ako ne vjerujete pitajte čovića on još ponekad potpisuje čirilicom

  • Čuj boli me k… za ovo za ono.Kako nas boli, tako nam i jeste.Čitam u Sarajervu u Holide- inu se sastali svi šefovi svih bošnjačkih stranaka pa i Sejdo K. s njima, a od naših niko ništa.Eee moj narode svi ćemo mi završit bezveze ,stari u zemlju a mlađarioa u švabiji.Di si Čavara, di si Čova, di si Ljubiću.Po običaju šutite.OK .

Komentiraj: