Osam europskih medalja za Mažoretkinje Široki

Mažoretkinje grada Širokog Brijega ostvarile su najbolji uspjeh na europskim prvenstvima. Na 18. Europskom prvenstvu mažoretkinja održanom u protekla tri dana u Vinkovcima Širokobriježanke su osvojile čak osam medalja od čega je jedna zlatna.

Na prvenstvu se natjecalo preko 2.000 djevojaka iz 11 zemalja. Natjecanje se održalo u tri dobne kategorije u formacijama štap, formacijama pom pon i neformacijama štap i pom pon (solo i duo nastupi).

Mažoretkinje grada Širokog Brijega ove godine su se natjecale u svim kategorijama i svojim nastupima zaslužile čak osam medalja, ode čega i jedno zlatno odličje, te tri medalje za formacije.

Formacija štap kadeti (8-11 godina) osvojila je broncu, formacija juniori pom pon (12 do 14 godina) osvojila je broncu, a djevojke u formaciji seniori pom pon (15 godina i više) osvojile su srebro.

U kategoriji neformacija brončana odličja su osvojili kadeti (solo pom pon i duo pom pon), juniori (solo pom pon i duo pom pon), a seniorska solo plesačica je u kategoriji pom pon osvojila zlatno odličje.

“Protekli mjesec dana su za nas bili najteži otkad idemo na natjecanja. Dogodilo nam se nekoliko izuzetno teških stvari, od obiteljskih tragedija do lomova, mononukleoze i bolesti zbog čega smo morali zamijeniti velik broj djevojaka, to jest, nastupale su zamjene. Zbog svega toga ovaj uspjeh je još i veći. Silno sam ponosna na svoje cure i na sve što su napravile i pokazale. Svi zajedno smo još jednom naučili da se trud, rad i disciplina na kraju uvijek isplate”, izjavila je nakon proglašenja za portal Jabuka.tv glavna trenerica i voditeljica širokobrijeških mažoretkinja Marija Topić Ramljak

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.