Razvija se program korporativnog volontiranja u Hercegovini

Institut za razvoj mladih KULT u suradnji s Udruženjem poslodavaca FBiH i uz podršku Europske unije provodi inicijativu “Poboljšanje ljudskih prava u gospodarskom sektoru u BiH”, u okviru koje je kreirana online platforma.

Platforma u suštini predstavlja alat za povezivanje udruženja s poduzećima u oblasti korporativnog volontiranja u BiH.

Institut za razvoj mladih KULT prepoznao je Udrugu “Pravi Put”  kao važnog suradnika u razvoju programa korporativnog volontiranja na području Hercegovine i šire. Udruga Pravi Put je u svom dosadašnjem radu kroz aktivnosti pokazala da ima iskustva u razvoju volontiranja.

Korporativno volontiranje predstavlja vrstu društvenog angažmana u kojem osobe zaposlene u poduzećima provode jedan svoj redovan radni dan ili više njih volontirajući za dobrobit društva, a poslodavci takve dane tretiraju kao redovne radne dane, pri tome ne umanjujući naknadu ili slobodan dan zaposlenicima/ama koji su volontirali.

Za razliku od volontiranja, vrlo rijetko se susrećemo s korporativnim volontiranjem, samo iz razloga jer ove pozitivne priče često ostanu neispričane. Iako u BiH postoje primjeri korporativnog volontiranja, zbog nepostojanja sistemske podrške u razvoju ovog oblika volontiranja i promocije dobrih praksi preduzeća ponekad nisu ni svjesna vlastitog doprinosa razvoju svoje zajednice.

Korporativni volonteri mogu pomoći udruženjima na vrlo različite načine, od toga da pomognu u jednostavnim poslovima potrebnim udruženju ili korisnicima udruženja (raznih radova)  do pomoći koja uključuje različita stručna znanja – pružanje pravnih i softverskih usluga, kreiranje multimedijalnih sadržaja, izvođenje dnevnih inkluzivnih aktivnosti, održavanje edukacija na različite teme kao i mnogih drugih aktivnosti u kojima mogu pomoći zaposlenici/e različitih preduzeća.

Na platformu će se istovremeno registrirati i poduzeća različitih profila koja će vidjeti  potrebu i, nadamo se, odlučiti da upravo vama poklone svoje vrijeme namijenjeno korporativnom volontiranju, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.