Razlozi zbog kojih u restoranima kruh dobijete prije jela mogli bi vas iznenaditi

Jeste li se ikad pitali zašto peciva i kruh u restoranu dobijete prije pravog jela? Rasprava o tome razvila se na društvenoj mreži Quora, na kojoj korisnici postavljaju pitanja i daju odgovore na brojne teme.

U raspravu se uključilo više od 100 ljudi, a jedan od najboljih odgovora, sudeći prema broju glasova, dao je kuhar Russ Adams iz Washingtona.

On kaže da kruh, pecivo, pereci ili što već restoran poslužuje prije hrane imaju više svrha.

Prvo da ožednite. Žedni ljudi naručuju pića, piše te dodaje kako su marže na pića veće nego na hranu. Drugo, kruh (ili što već) pokreće probavu i zapravo vas čini još gladnijima nego što ste bili kad ste sjeli, nastavlja. Dodaje kako je treći razlog da se rasterete konobari, s obzirom na to da ih mušterije onda manje traže.

Neki su pisali kako je jedan od razloga to što će mušterije vjerojatno to zapamtiti i ponovno se vratiti u isti restoran. “Možda ostave i veću napojnicu”, objašnjava jedan korisnik Quore. Neki su dodali kako u restoranima to rade kako bi usporili narudžbe, odnosno imali više vremena pripremiti sve ostalo dok kruh okupira ljude, prenosi Index.

Odgovor na to pitanje ranije ove godine potražio je Mashed, koji spominje razloge kao što su prikazivanje gostoprimstva gostima te restoranska tradicija, ali i neke mračnije teorije koje možete vidjeti u kratkom videu ispod.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.