Raste broj trovanja dezinficijensom u SAD-u, Trump: Ne mogu shvatiti zašto

Američki predsjednik Donald Trump ustvrdio je u ponedjeljak navečer da je Kina mogla zaustaviti koronavirus prije nego što se proširio svijetom i rekao je da njegova administracija provodi “ozbiljne istrage” kako bi saznala što se točno dogodilo.

Provodimo ozbiljne istrage… Nismo sretni s Kinom, rekao je Trump na tiskovnoj konferenciji organiziranoj u Vrtu ruža Bijele kuće.

Mi smatramo da se to moglo zaustaviti na izvorištu. To je moglo biti brzo zaustavljeno i tada se ne bi proširilo cijelim svijetom.

Govoreći o slučajevima zaraze u Sjedinjenim Državama, Trump je rekao da je broj oboljelih od covida-19 u padu ili se stabilizira diljem zemlje.

U svim slučajevima ide nabolje, kazao je. Ovo je stvarno užasna situacija s kojom smo suočeni, ali oni napreduju.

Dodao je da se javlja “glad” za povratkom na posao.

Osiguravanje zdravlja našeg gospodarstva ključno je za osiguravanje zdravlja naše nacije – ti ciljevi idu u paru, istaknuo je.

Trump je rekao da je “netko” davno mogao zaustaviti pandemiju, “nepotrebnu smrt” uslijed covida-19.

Toliko nepotrebne smrti je bilo u ovoj zemlji, rekao je. To je moglo biti zaustavljeno, ali izgleda da je netko davno odlučio da to neće napraviti tako i cijeli svijet pati zbog toga.

Na pitanje novinara zaslužuje li predsjednik reizbor ako izgubi više Amerikanaca u šest tjedana nego što ih je poginulo u Vijetnamskom ratu, Trump se nije dao smesti.

Da, izgubili smo puno ljudi, ali ako pogledate prvotne projekcije koje su bile 2,2 milijuna, mi vjerojatno idemo prema 60.000 do 70.000, kazao je.

To je daleko previše, jedna osoba je previše. Mislim da smo donijeli mnogo stvarno dobrih odluka, dodao je navevši kao primjere zatvaranje granice i “nevjerojatan” posao koji je njegova vlada napravila s respiratorima.

Zamoljen da komentira porast broja trovanja sredstvima za čišćenje i dezinfekciju u državi Marylandu nakon što je predložio da bi se ona mogla koristiti u liječenju covida-19, Trump je rekao kako ne može shvatiti zašto je do toga došlo.

Ne mogu shvatiti zašto. Ne mogu to shvatiti.

Američki predsjednik je izjavio da zna kako je sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un te da se nada da je dobro nakon nagađanja zadnjih dana o njegovom zdravstvenom stanju.

Ne mogu vam točno reći, kazao je Trump odgovarajući na pitanje o Kimovom zdravstvenom stanju.

Da, imam dobru ideju, ali ne mogu sada govoriti o tome. Samo mu želim dobro.

Nadam se da je dobro. Znam kako je, relativno govoreći. Vidjet ćemo, vjerojatno ćete čuti u ne tako dalekoj budućnosti, kazao je.

Na pitanje je li razmatrao odgodu predsjedničkih izbora predviđenih za studeni, Trump je odgovorio da “nikada nije razmišljao o promjeni datuma izbora”.

Zašto bih to učinio? 3. studenoga. To je dobar broj.

Joe Biden, vjerojatni kandidat Demokratske stranke na predsjedničkim izborima, rekao je u četvrtak da će Donald Trump sve učiniti ne bi li odgodio izbore i tako sačuvao izglede za pobjedu.

(Hina)10 komentara

  • Donald Trump Američki predsjednik broj jedan ,jedini normalni vladar u ovom doba masonskokomunističkihislamističkih sekti koje unose razdor među ljude.

  • Jedino nije normalan za potomke komunista, sotonista, pedera i sve sodome sto se namnozila u Americi. Zato je Ameriku vratio narodu, podigao zaposlenost, vratio tvornice Americi koje su globalisti preselili u drzave gdje rade djeca, ne postuju se ljudska prava, ali to ne smeta ljevicarima, smeta im sto je konacno dosao normalan predsjednik koji radi za srednji sloj naroda a ne za globalne kapitaliste. Vidite samo u Hrvatskoj tko je protiv Trampa i ne treba vam dalje objasnjavati. Isti ljudi koji su stalno protiv necega sto je normalno za normalan narod ali su za sve sto unistava narod, sotonizam sodomizam, bezbostvo, protiv obitelji, za ubijanje djece, za eutanaziju, ko da je sami sotona ušao u te ljevicare. Treba se puno moliti da Bog da normalnih predsjednika kao Tramp, Putin, Orban inace ce ljevicari sve unistiti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.