Rakitno je ”pravi raj” za stočarstvo i proizvodnju mlijeka

Ovih se dana često razgovara o teškoj ekonomskoj krizi te odlasku mladih u tuđinu iz mnogih krajeva Hercegovine i cijele države, pa tako i posuških.

No, dok neki masovno iseljavaju (Vir, dio Posušja), u Rakitnu su potvrdili kako u tom kraju, uz sve nevolje, ima posla za još uvijek nezaposlene, piše Večernji list.

Uz brojne domaće mještane tu su radno mjesto pronašli i neki susjedi iz Rame, Tomislavgrada pa i Mostara. Na nekoliko mjesta su potvrdili kako Rakićani nisu ugroženi s radnim mjestiama kao što su u drugim sredinama.

”Nađe se posla za mnoge jer imamo dosta farmi, trgovina, kafića. Eto, neki je dan troje otišlo u Njemačku, ali već najavljuju povratak kući,” potvrdila je Večernjaku mlada Rakićanka u Vrpolju.

Tu su mladi Rakićani koji sami osnivaju obiteljske tvrtke jer je taj kraj ”pravi raj” za stočarstvo, proizvodnju mlijeka i sira te odličnog krumpira i kupusa. U tom su se kraju desetljećima raseljavali, ponajviše u Slavoniju te u daleku Australiju, ali, eto, ipak je Rakitno jedan svijetli primjer kada je riječ o odlasku u tuđi svijet trbuhom za kruhom.

(www.jabuka.tv)27 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.