Duje Šantić zadržan u bolnici: Napadači ga opljačkali

Duje Šantić, kojeg su u nedjelju navečer napale dvije osobe, zadržan je na liječenju u SKB Mostar. Kako je potvrđeno za Bljesak.info, Šantić je zadržan zbog hematoma na glavi, a kako je su stanju šoka, policija će ga ispitati tek danas jer nakon napada nije bio u stanju dati iskaz.

U službenoj policijskoj zabilješci stoji kako se ”oko 18:50 sati u PU Mostar obratio D.Š.(1976) i prijavio da su ga u haustoru u Ulici Stjepana Radića napale dvije NN mlađe muške osobe udarajući ga šakama i palicom po cijelom tijelu”.

Otuđena veća količina novca

”U džepu je imao veću količinu novca koju su tom prigodom NN osobe otuđile. O svemu je upoznat tužitelj i Odjel krim.policije koji poduzima potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji počinitelja”, navela je mostarska policija.

Podsjećamo, Šantića su dvije nepoznate osobe napale ispred ulaza u zgradu u kojoj živi, a prema policiji, napadnut je metalnim šipkama.

Inače, Šantić je ponovno u zanimanje javnosti dospio nakon prosvjedne šetnje povodom godišnjice nestanka njegova oca, generala HVO-a Vlade Šantića. Na skupu održanom u Mostaru, Šantić je prozvao institucije da ne čine ništa u ovom slučaju te je uperio prst krivnje generala Armije BiH Atifa Dudakovića i zapovjednika vojne policije Hamdiju Abdića Tigra.

Prozivke za HDZ

“Našeg oca nema, nemamo gdje zapaliti svijeću. Gospodo iz FUP-a, Tužiteljstva BiH, Županijskog suda u Bihaću, Dragane Lukaču, Gorane Salihoviću i Huseine Huzejroviću, što ste do sada učinili pored tako debelog dosjea materijalnih i fizičkih dokaza? Čemu tolika policijska i medijska farsa od istrage koja je rezultirala jednim velikim ništa?”, istaknuo je Duje Šantić na prosvjedu.

Potom je Šantić prozvao i čelnike HDZ-a BiH iz Bihaća.

”Franjo Jurić predsjednik G.O HDZ Bihać kum od Hamdije Lipovače, premijera u bijegu koji je svim silama branio Tigra. Za istim stolom Franjo Grgić Tigrov potrčko i čovjek koji zna više o nestanku moga oca od pojedinaca koji su ga mučili…..”, komentirao je Duje Šantić na dan kad je pretučen na Facebooku vijest o tome da je potpisan sporazum o suradnji gradskih odbora HDZ BiH i HDZ 1990, s braniteljskim udruženjima Hrvatskog vijeća obrane Unsko-sanske županije – Bihać.

(Bljesak.info)


5 komentara

  • A zašto se ti koji ne potpises pa barem napisao napisala nula ništica…. Tako da se možeš i ti sramoti…a sto se tiče maloga Duje i kompletnog slučaja Šantić nek pitaju opet nadležno krivosudje pa će opet reći da je istražna radnja u toku ili tijeku ili što li vec. Toliko godina cudimo se mi Hrvati i zašto smo na marginama….evo primjer Hrvat osudjeni zločinac opravdano deset godina, Bošnjak osudjeni opravdano zločinac dvije i pol godine,Srbi osusjeni ratni zločinci opravdano kako koji od pet pa nadalje….kradljivac upaljača u zap.Hercegovini objava punog imena prezimena ćaće mater u novinama na ftv ma svugdje i osudjen na par godina….izazivači opće nereda pokušaju smjene vlasti ili što li već u širokome na našoj pecari uz blagoslov domaćeg krivosudja nakon posjete kebanca par mjeseci do uvjetnih kaznica. Znači je li to normalno…. Nije zato što krivosudje ima samo jedan motiv a to je jednostrano i ucjenjivački prema nama i Srbima…. Što to nitko ama baš nitko ne komentira u novinama portalima u parlamentu ili možda na ftv.zašto je tako pitajte nadležne….ionako ste nas već osudili….i naidjite jednome više krivce i tijelo Vlade……

  • Zato je i pretučen što je rekao istinu,pogodio u sridu i šipke rade,po nalogu politički moćnika.U ovoj državi kolo vode mafijaši i političari.Žalosno mladić samo traži istinu o pogibiji svoga oca i kako završi.Tko se od hrv.političaraoglasio o ovome slučaju,zašto se šuti o ubijenoj Bugojanskoj skupini,zločinu.Što se sa tim zločinima konpezira i čiji lriminal ili nešto drugo u hrvata.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.