Prošle su dvije godine otkako nas je napustio omiljeni Oliver Dragojević | Jabuka.tv

Prošle su dvije godine otkako nas je napustio omiljeni Oliver Dragojević

Prošle su dvije godine otkako nas je napustio velikan hrvatske glazbene scene, Oliver Dragojević, a u sjećanju na njegovo bogato glazbeno nasljeđe i ove godine u Veloj Luci održat će se koncerti i manifestacije ‘Trag u beskraj – Sjećanje na Olivera’.

Oliver je ostavio nezamjenjivo mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni i u srcima svojih obožavatelja, no sjećanje na njega neosporno živi kroz njegova djela i ljude koji će i ove godine na razne načine sudjelovati u obilježavanju uspomene na njegov život i djelo.

S ciljem očuvanja njegovog bogatog naslijeđa, cijeli tjedan u Veloj Luci održavaju se razna događanja, a vrhunac ovogodišnje manifestacije bit će večerašnji veliki koncert, koji će se održati na pijaci ispred crkve sv. Josipa. Na tom koncertu nastupit će dugogodišnji Oliverovi suradnici i prijatelji: Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliverovi Dupini, uz mnoge glazbenike, gudački orkestar, a sve pod vodstvom producenta Ante Gele.

U Veloj Luci ovih dana otvorena je izložba ‘Oliver u Luci/Luka u Oliveru‘ autorice Rade Dragojević Ćosović, posvećene Oliveru, a večeras će, prije velikog koncerta, Zlatko Gall predstavit knjigu posvećenu Oliveru Dragojeviću – ‘Trag u beskraj’. Uoči druge godišnjice Oliverove smrti, u mjestu će se polagati vijenci te će se održati misa i recital u crkvi.

Za mene je velika čast biti dio te priče. Meni nije to samo koncert, to je puno uspomena, cijelo djetinjstvo, ljetovanja, zezancije, tuge i sriće… jednostavno me sve veže za ovaj koncert koji će, siguran sam, biti prepun emocija iz pjesme u pjesmu...rekao je Petar Dragojević uoči priprema za večerašnji koncert Oliveru u čast, piše Slobodna Dalmacija.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: