Prorok Camping ne odustaje: Po četvrti put najavljuje smak svijeta – idućeg petka

Kalifornijski radijski propovjednik i zasad neuspješni prorok Sudnjeg dana, Harold Camping, tvrdi da će smak svijeta biti idućeg petka, 21. listopada. Nije, međutim, precizirao na koji način i u koliko sati po lokalnom vremenu.

Podsjetimo, 89-godišnji vlasnik medijskog imperija Family Radio International već je triput promašio datum apokalipse koju je prethodno svaki puta pompozno najavljivao. Prvi puta najavio ju je 1988. godine, drugi puta 1994., a treći puta 21. svibnja ove godine, prenosi javno.hr. Nakon što je 22. svibnja ove godine vjerojatno shvatio da mu, s obzirom na poznu životnu dob ne preostaje mnogo vremena za “bingo”, dramatično je skratio rok i sljedeći datum Apokalipse locirao pet mjeseci kasnije. A to je idućeg petka.

Kako bi sanirao štetu nakon proljetošnje treće neuspjele najave, izjavio je tada da se 21. svibnja ipak dogodio “svojevrsni spiritualni smak svijeta” s kojim je započelo razdoblje “Božjeg suđenja ljudima”. Ono, po njegovom kazivanju, ima završiti upravo idućeg petka, 21. listopada, nakon čega će biti spašeni samo istinski vjernici, koji će, po tome, jedini moći uživati u iduće vikendu. Svoje dosadašnje krive izračune objasnio je “pogrešnim iščitavanjem znakova u Bibliji”, a koliko ga je sve to pogodilo govori i srčani udar kojeg je doživio nedugo nakon 21. svibnja.

Neumorni Camping, odlučan da istjera smak na konac, kaže da je ono što se dogodilo 21. svibnja “upravo ono što je želio Bog”. Dakle, ništa. – On je upozorio svijet da će tog dana biti završen Njegov program spašavanja. Nakon toga, sljedećih pet mjeseci cijeli svijet, osim izabranih, bit će podvrgnut Božjem posljednjem sudu. Kraj će doći vrlo tiho. To će se dogoditi 21. listopada. Tog dana izabrani će biti spašeni, poručio je oporavljeni Camping.

Nije sve izgubljeno ni za nevjerne Tome. Jer, kaže Camping, ako budu molili i pokajali svoje grijehe, do iduće subote imaju nade biti spašeni. Inače, jedna depresivna četrnaestogodišnjakinja iz Rusije, pod dojmom Campingove najave Sudnjeg dana u svibnju ove godine, oduzela si je život.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.