Propaganda nametnute i neistinite kemijske zabave na Zrću

Zabava je uspješnija što je droga dostupnija. Tipični primjer za tu medijski orkestriranu nametnutu zabavu je na ‘famoznoj’ plaži Zrće.

Piše: Zlatko Miliša | Dnevno.hr

Od 2004. godine upućujem i upozoravam da većina medija prenose ‘nezaobilaznu destinaciju’ Zrće na otoku Pagu. Ranijih godina smo imali upozoravajuće glasove iz crkvenih krugova ili građana u Novalji, ali oni su kao glas vapijućeg u pustinji koji su se neprimjetno izgubili u agresivnoj kampanji dnevnog tiska i sve više internetskih portala, koji godinama unisono pozivaju mlade na lude provode na plaži Zrće. Gotovo da se mediji natječu u propagandi ‘hrvatske Ibitze’, a Zrće opisuju kao ‘najbolje mjesto za zabavu’ (vidjeti YouTube snimke). Stotine tekstova ovog ljeta u raznim mjedijima nisu ništa drugo nego li perfidni medijski markentig prikrivenog oglašivanja. Mediji vlasnicima lokala, uz samu plažu, neće remetiti uhodani business i kao u svakoj poslovnoj simbiozi forsiraju ovaj vid zabave.

Druga strana Zrća

Novalja, gradić s oko dvije tisuće stanovnika postaje masovno okupljalište mladih već jedno desetljeće. Tamo je u ljetnim tulumima i deset puta više mladih posjetitelja, nego li stanovnika Novalje. Zabava sa Zrća se prenosi i na Novalju. Tko pita tamošnje građane kako im je. Mislili su organizirati referndum, o tom (medijski) brendiranom turizmu, ali sve je propalo. O tome na kraju teksta. Tamošnji liječnici doslovno padaju s nogu od umora i intervencija, ali njih novinari ne posjećuju. Doduše, tek od ove godine mediji prenose povezanost ludih zabava s opijatima. Naime, sredinom srpnja ove godine policija je izvijestila medije kako je nakon višemjesečne istrage uhićeno osam osoba zbog dilanja droge na Zrću. Uhićeni dileri su imali sve što je potrebno za lude provode, od kokaina, ecstasya do ‘lakše droge’ – marihuane . Potrošnja se mjeri u kilogramima. Sve prema uhodanom scenariju, gdje je zabava uspješnija što je droga dostupnija.

Skupni seks, uz cool-techno ritam su stara stvar. Glamur, prepoznatljiv u galami i gomili, prokušana je metoda omamljivanja mase. Izrežirana zabava je nametnuti stil života koji potiče otkačenost, primjerice skidanje zadnjih krpica u bazenčićima s umjetnim palmicama. Nema se stida. Otopio se u masi i ‘vrtlogu strasti’. Sve to su mi ispričali brojni mladi, znatno ranije od ovoga teksta. Od tada se ništa promjenilo, osim nagore. I tada postaje jasna simbolika grafita ‘U raju je lipo, ali je u paklu ekipa’. Nije tajna da godinama tamo odlaze maloljetnici kako bi aktivno sudjelovali u nametnutoj ‘zabavi’. Nastali u vrtlogu programirane manipulacije s protagonistima masovne histerije, maloljetnici sve češće bježe od roditelja kao bi sudjelovali u svakodnevnim tulumima. O tome ni riječi u Izvješću državne pravobraniteljice za djecu! Najčešći napitak je alkoholni ‘sokić’ Bacardi Breezer (s okusom limuna ili naranče), za stotinu kuna. Tamo nema sanitarne ispekcije, a sve je prepuno smeća i smrada. Naravno da mladi odbijaju testiranja na droge. Tamo sve prši od dobrog raspoloženja, mirisa alkohola ‘u potocima’, (skupih i nebrojnih koktela), svih mogućih opijata, a ministri pozivaju na tu hrvatsku destinaciju. Istovremeno, saborski zastupnici i političari koji su za legalizaciju lakših droga drže podalje vlastitu djecu od dan- noć tulumarenja na Zrću.

I dok se javnost terorizira s novim ugovorenim imenima  ‘Papaya Summer Festivala’ na Zrću, mediji ne bilježe da se na desetke tisuća mladih iz pedesetak država svijeta okupljaju (i ove godine) na Međunarodnom festivalu mladih u Međugorju, jer tu ‘nema sodome i gomore’.

Zbog buke, slabe zarade uzrokovane padom obiteljskog turizma, mladih koji sa Zrča došetaju u Novalju bez krpica, (i svih gore navedenih činjenica), a mještani Novalje su porošlog mjeseca aktualizirali priču o referendumu na kojem bi lokalno stanovništvo odlučilo želi li zabraniti noćne klubove. Građani traže (i) izjašnjavanje o promjeni koncepta tog progarmiranog carstva lude zabave. Ministar policije R. Ostojić je nedavno rekao kako je dobro da lokalna razina odlučuje o ovome, ali smatra da bi bila šteta da se Zrće ugasi. Nije rješenje da se stane na kraj takvim zabavama sa zabranama, ali treba zaustaviti koloniziranje Hrvatske s perfidnim kupovanjem mladih nametanjem razouzdana hedonizma i dokoličarenja kao stila života. Drugi ministar Zdravlja (!?) Ostojić je već poznat po svojoj (p)ocjeni parada istospolnih zajednica, jer je to sve sveo na jedini ‘komentar’ : ‘Gay – ok’. Takvim Ostojićima kao ni ovoj vladi nije ni na kraj pameti komentirati, a kamo li analizirati činjenicu da smo već kolonizirali lijepu Našu.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.