Promijenite rutinu i jedite ovu hranu za hranjive i zdrave obroke

Postoji pet grupa namirnica koje biste trebali konzumirati ukoliko želite svakodnevno imati hranjive i zdrave obroke.

Prema smjernicama MyPlate, koje je izdala USDA za pravilnu prehranu, postoji pet grupa namirnica na koje bi se svi trebali usredotočiti.

Hrana koju biste trebali konzumirati su namirnice koje su vam već itekako poznate. Ovih pet namirnica trebali biste jesti svaki dan.

Voće

Voće ne samo da je puno vlakana, već u sebi sadrži prirodne šećere koji čine voće ukusnom slatkom poslasticom koja se dodaje svakom obroku. USDA preporučuje konzumiranje cjelovitog voća. Možete čak i uživati u ​​voću praveći i smoothie koji su dobri za jačanje imuniteta.

Povrće

Povrće je jednostavan način da napravite obroke bez previše kalorija. Osim toga, povrće se može konzumirati u različitim oblicima. Napravite jelo sa špinatom, krumpirom, mrkvom, graškom, paprikom, lukom itd.

Žitarice

Suprotno usađenom mišljenju zapravo prehrana treba sadržati ugljikohidrate, a posebno žitarice kojima nisu oduzeti hranjivi sastojci uključujući vlakna koja će vas duže činiti sitim. Neke od najboljih žitarica za pripremu obroka su zob, pšenica, smeđa riža itd.

Proteini

Proteini su neophodni u prehrani, jer njihovo konzumiranje utječe na naše cjelokupno zdravlje uključujući mišića i metabolizam. Neki od najboljih proteina za konzumiranje su riba, piletina, jaja, orašasti podovi, sjemenke itd.

Mliječni proizvodi

Mliječni proizvodi mogu poslužiti kao dodatni izvor proteina u vašoj prehrani, što je korisno za stvaranje osjećaja sitosti nakon obroka. Vrlo je važno da vaša prehrana uključuje mlijeko, jogurt, kefir, sir i dr.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.