Općina Čitluk usvojila antikorupcijski dokument

Općina Čitluk usvojila je Odluku o usvajanju i provođenju Plana integriteta Općine Čitluk za razdoblje 2023. – 2027. godine.

Ovaj plan je interni antikorupcijski dokument, donesen sukladno zakonskoj obvezi, koji sadrži skup mjera pravne i praktične prirode, kojim se sprječavaju i otklanjaju mogućnosti za različite oblike nepravilnosti u radu kao i koruptivnog ponašanja, navodi se u priopćenju Općine Čitluk.

Plan integriteta predstavlja rezultat samoprocjene podložnosti institucije na koruptivno djelovanje i nepravilnosti. Njegov glavni cilj se ogleda u povećanju transparentnosti i javnosti rada, a time i jačanju povjerenja građana u rad jedinica lokalne samouprave.

Plan integriteta Općine Čitluk također obuhvaća skup mjera kojima se sprječavaju i otklanjaju mogućnosti za nastanak i razvoj različitih oblika koruptivnog ponašanja i korupcije u Općini Čitluk.

Plan je donesen za četverogodišnje razdoblje u cilju održanja i poboljšanja integriteta, transparentnosti i profesionalne etike, kojima se utvrđuju, smanjuju, uklanjaju i sprječavaju mogućnosti nastanka i razvoja: nepravilnosti u radu, etički i profesionalno neprihvatljivih postupaka i koruptivnih ponašanja i korupcije, piše Fena.ba

Općina Čitluk izradi i usvajanju Plana integriteta pristupila je u sklopu implementacije MEG projekta.

Projekt općinskog okolišnog upravljanja (MEG II) implementira se u 31 jedinici lokalne samouprave, a zajednički ga financiraju Vlada Švicarske, Švedska i Vlada Češke Republike, kao i Europska unija u BiH kroz svoj IPA II fond, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.