Promet bez zastoja i posebnih ograničenja – Jabuka.tv

Promet bez zastoja i posebnih ograničenja

Na većini cestovnih pravaca u BiH promet se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa, navode iz IC AMSBiH.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo sjever – Lepenica na lokaciji Treševine promet je preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica – Nemila) u vremenu od 5:00 do 21:00 sat promet će se odvijati dvosmjerno. Od 21:00 do 0:30 sati promet će se odvijati jednim prometnim trakom naizmjenično, dok će u vremenu od 0:30 do 5:00 sati promet kroz tunel biti obustavljen.

Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica – Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 tona preusmjeravaju na dionice Doboj – Šićki Brod  Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog radova na dionici M-16 Jajce – Crna Rijeka u mjestu Zdaljevac, promet se u vremenu od 7:00 do 16:00 sati obustavlja po 30 minuta uz 15 minutno propuštanje vozila. Od 16:00 sati promet se odvija jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka –  Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
– M-1.8 Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica),
– M-4 Jelah – Doboj,
– M-5 Lanište – Ključ,
– M-6 Masline – Stolac,
– M-16.2 Uskoplje – Prozor,
– M-17 Mostar – Jablanica, Buna – Tasovčići,
– M-18 Kladanj – Stupari.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik (Podpeć) i M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova na dionici R-412 Crna Rijeka – Bjelajce zabrana je prometa u vremenu od 9:00 do 15:00 sati svakim danom osim nedjelje.

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na području FBiH na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, a na području RS-a zabrana je kretanja starijim od 65 godina.

Potpuna zabrana kretanja na području BiH je od 20:00 sati do 5:00 sati.

Granični prijelazi sa Srbijom zatvoreni su za sve, osim graničnih prijelaza Karakaj, Vardište i Rača koji su otvoreni samo za robni promet.

Granični prijelazi sa Hrvatskom i Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane, strance koji imaju prijavljen boravak i vozače teretnih vozila. Granični prijelazi koji su otvoreni samo za robni promet sa Hrvatskom su Bijača, Gradiška i Šamac, a sa Crnom Gorom GP Klobuk.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.

Sukladno zakonskim odredbama, do 15. travnja sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu, priopćeno je iz Informativnog centra Auto moto saveza u BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.