Iz Konjica krenula sustavna dezinfekcija gradova u FBiH – Jabuka.tv

Iz Konjica krenula sustavna dezinfekcija gradova u FBiH

Sustavna dezinfekcija gradova u FBiH počela je u nedjelju navečer iz Konjica, koji je najugroženiji, nakon čega će ova aktivnost biti nastavljena širom Federacije.

Dezinfekcija gradova, koja počinje policijskim satom, jedna je od mjera u borbi protiv širenja koronavirusa. Provodi je Federalna uprava civilne zaštite.

Načelnik Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak je istaknuo da su prioritet mjesta u kojima se pojavio najveći broj zaraženih osoba.

Krenuli smo iz Konjica, u ponedjeljak je na redu Goražde, a vidjet ćemo u utorak krenuti u Mostar, rekao je Solak.

Naveo je da rade s dva stroja velikog kapaciteta.

Načelnik Stožera civilne zaštite Općine Konjic Husein Hodžić značajnim smatra dolazak Federalne uprave civilne zaštite u Konjic sa strojevima kapaciteta kakvima ne raspolaže općinsko komunalno poduzeće.

Mi smo ranije krenuli s aktivnostima dezinfekcije u skladu sa svojim resursima, naveo je Hodžić.

Naglasio je da je stanje na području Konjica bolje nego što se predstavlja u nekim medijima te da su korak ispred drugih gradova, jer imaju iskustvo i znanje.

Svi koji su oboljeli dobro su izolirani, i ako ovim tempom nastavimo za kratko vrijeme ćemo u potpunosti kontrolirati situaciju, poručio je Hodžić.

Nalog za sustavnu dezinfekciju izdao je federalni premijer Fadil Novalić koji je također dao nalog da se, uz već angažirane letjelice Civilne zaštite za potrebe medicinskih timova i kriznih stožera koristi i helikopter Federalne uprave policije.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(Fena)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.