Procurile cijene cjepiva protiv koronavirusa – Jabuka.tv

Procurile cijene cjepiva protiv koronavirusa

Krajnje ubrzanim istraživanjima, a nakon detaljnih ispitivanja i nakon testiranja, svijet danas ima već nekoliko vrsta cjepiva protiv covida.

Očitim previdom jedne belgijske državne dužnosnice, europski mediji objavili su kolika je cijena cjepiva od različitih proizvođača.

Kako piše Spiegel, Europska komisija tajnim je držala cijene cjepiva protiv covida-19.

Državna tajnica za zaštitu potrošača Eva De Bleeker objavila je na svom profilu na Twitteru tablicu s cijenama pojedine doze cjepiva šest proizvođača. Svoju objavu ubrzo je izbrisala, no objavu je prenio prvo belgijski list Het Laatste Nieuws, koji je objavio screenshot objave, što su onda prenijeli i drugi, u prvom redu Der Spiegel.

Iz tablice se vidi da je najskuplje cjepivo američke Moderne, 18 dolara po dozi cjepiva protiv covida. Sljedeće je cjepivo njemačkog BioNTecha i američkog Pfizera koje košta 12 dolara po dozi. Njemački CureVac, pod geslom “revolucija života”, svoje cjepivo cijeni 10 eura, a za njim cjepivo također američke tvrtke Johnson & Johnson stoji 8,50 dolara po dozi.

Cjepivu francuskog Sanofija navodi se cijena od 7,56 eura. Cjepivo AstraZenece daleko je najpovoljnije s cijenom od 1,78 eura po dozi.

Kako bi se osigurala dovoljna količina cjepiva od početka kampanje imuniziranja skoro pola milijarde građana EU-a, Europska komisija sklopila je po potrebama 27 zemalja članica ugovore s šest proizvođača. Pritom se vodilo računa o tome da se ne ovisi samo o jednom cjepivu i o dinamici proizvodnje i isporuke. Riječ je o 1,3 milijardi doza s mogućnosti naručivanja daljnjih 660 milijuna doza, prenosi N1.

Cijepljenje protiv covida-19 u EU-u počinje 27. prosinca, i to u svim članicama istog dana.

Vlada FBiH: Osigurana sva sredstva za nabavku cjepiva protiv COVID-19

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • naši ce nabaviti ovo zadnje od 1,75e .kupit ce ga za trostukiu cijenu i tjerat da se cjepimo s ž kvalitetom.dobro ako ostane itko živ

      • Kažu da su žigove zvjeriju posipali cijelo vrijeme iz aviona chemtrailsi, a ko ne primi vakcinu proizvedenu sve do 2022. da će mu od tog posipanja iskočit ovibžigovi nevidljivi i da će svima izbacit po neka tri broja na desnici ili na čelu, ovisno o tome ko se koliko često umivao i dirao izjutra hladnim rukama po čelu. Zato govore da treba prati ruke često, nositi rukavice i ne dodirivati lice.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.