Vlada FBiH: Osigurana sva sredstva za nabavku cjepiva protiv COVID-19 – Jabuka.tv

Vlada FBiH: Osigurana sva sredstva za nabavku cjepiva protiv COVID-19

Vlada Federacije BiH je na dvije hitne, telefonski održane sjednice, zakazane na zahtjev federalnih ministara zdravstva i financija, u petak donijela Odluku o preraspodjeli sredstava od 11.700.000 KM s budžetske pozicije Federalnog ministarstva financija na Federalno ministarstvo zdravstva, a s ciljem omogućavanja plaćanja preostalog dijela financijskih sredstava za nabavku cjepiva protiv COVID-19 kroz COVAX mehanizam.

Prethodno je Vlada zadužila ovo ministarstvo da Federalnom ministarstvu financija uputi zahtjev kako bi bio hitno pripremljen Prijedlog odluke o preraspodjeli sredstava.

U danas usvojenoj informaciji Federalnog ministarstva zdravstva je navedeno da je Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine 18. prosinca dostavilo, uz posljednji poziv na plaćanje, obavijest da je produžen rok za uplatu do 21. prosinca.

U informaciji je i naglašeno i da do 11. prosinca ovo federalno ministarstvo nije imalo informaciju o krajnjem roku za uplatu ostatka iznosa sredstava za nabavku cjepiva, niti je on definiran u Sporazumu o međusobnim pravima i obvezama u vezi s nabavkom cjepiva putem mehanizma za Globalni pristup cjepivu za sprječavanje COVID-19 (COVAX), priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

COVAX mehanizam je važan stup u globalnoj suradnji za ubrzavanje razvoja, proizvodnje i jednakog pristupa cjepivima protiv COVID-19. COVAX-om zajednički upravljaju Globalni savez za cijepljenje, Koalicija za inovacije epidemijske spremnosti i Svjetska zdravstvena organizacija.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

    • Otići će svo dostupno cjepivo u roku “keks”, jer će zaraza naprosto “procvjetati” uz svo zdušno zalaganje paranoidjih antivaksera i sumnjičavaca u kombinaciji sa sudnjodanašima, free style egzorcistima i ravnozemljašima, što naprosto ne mogu bez zajedničkog lizanja kašikice, ljubljenja korpusa i razno-raznih sličnih varijacija na temu, i što ne mogu bez kojekakvih rituala i stečenih navika, uz odbijanje svih onih znanstvenih dostignuća i progresa – koje nisu u stanju niti površno razumjeti a kamo li doprinjeti čovječanstvu u tom smislu – dok istovremeno uživaju sve njihove blagodati.

  • Samo se kreteni nece cjepiti
    Al da je vlada osigurala novac malo morgen…kupit ce najeftinije a od gradjana naplatiti najskuplje

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.