Kyrie Irving zapaljenom kaduljom pročišćavao dvoranu prije utakmice – Jabuka.tv

Kyrie Irving zapaljenom kaduljom pročišćavao dvoranu prije utakmice

Kyrie Irving opet se dokazao kao najosebujnija pojava u NBA svijetu ritualom koji je izveo prije posljednje predsezonske utakmice u Bostonu, iz kojeg je prošlog ljeta prešao u Brooklyn.

Kontroverzni košarkaški superstar prije utakmice u TD Gardenu zapalio je kadulju i s njom prošetao oko terena kako bi pročistio dvoranu od negativne energije.

To je običaj američkih urođenika, a Irving ima snažne indijanske korijene. Njegova majka rođena je u plemenu Siouxa prije nego što je posvojena. Štoviše, svojedobno ga je pleme pozvalo na druženje i nadjenulo mu urođeničko ime Hela, što znači Mala Planina.

Većina prisutnih u čudu je gledala što to Irving izvodi, ali njegov suigrač Kevin Durant nije bio iznenađen.

To je njegova stvar. Vjerojatno tako pročišćava sobu i prije nego što kod kuće igra videoigre. To je jednostavno nešto što on radi, a mi svi poštujemo njega i njegove metode, rekao je Durant.

Irving na početku predsezone nije razgovarao s novinarima jer nije bio zadovoljan slikom u javnosti koju mediji o njemu ostavljaju, pa je odlučio komunicirati priopćenjima. Nakon što ga je NBA kaznila s 25.000 dolara, a brojni kolege ga kritizirali zbog odluke, predomislio se. Zato je poslije utakmice objasnio ritual.

Želio sam pročistiti energiju i osigurati se da smo svi uravnoteženi. Nije to ništa što ne radim i kod kuće. Pročišćavao sam i prije prošle utakmice i namjeravam to učiniti prije svake utakmice ako mi protivnička momčad dozvoli, rekao je Kyrie.

To je samo da svi ostanemo povezani, da se osjećamo odlično kad idemo na posao i da osjetimo sigurnost koju nam omogućuju naši preci. Neću unositi previše spiritualnosti u košarku, ali to je dio moje kulture, pojasnio je Irving, prenosi Index.

Čini se da je ovaj put pomoglo. Netsi su pobijedili Boston 113:89, a Irving je zabio 17 koševa. Durant je predvodio Brooklyn s 25 poena.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.