Proces uspostave nove Vlade FBiH usporava se zbog Anela Kljake?

Predsjednik SDP-a zatražio je od Narodnog europskog saveza (NES) da razmotri kandidaturu za ministra trgovine, što je pozicija na koju je ta stranka predložila Anela Kljaku.

Ovu informacije je potvrdio potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović gostujući na BHRT-u, prenosi Klix.ba.

Nikšić je zatražio je dodatne konzultacije, prije svega zbog prijedloga NES-a da Anel Kljako bude ministar. Kljako je prema optužbama iz Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) netko tko je zloupotrijebio izborni proces u svrhu dobijanja glasova i Nikšić je zatražio da razmisle o tom prijedlogu, jer bi njegovim izborom nova Vlada bila kompromitirana, kazao je Stojanović.

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je Nikšić pisao rukovodstvu NES-a i tražio da predloži drugog kandidata, iz te stranke su uputili priopćenje za javnost.

Narodni europski savez BiH “s gnušanjem odbacuje optužbe na račun Anela Kljake“, te licemjernim nazivaju zamjerke koje iznose iz SDP-a i stranaka Trojke.

Ne postoji niti jedna zakonska prepreka da Anel Kljako obnaša funkciju ministra trgovine. Anel Kljako nikada nije prekršajno ili kazneno gonjen, protiv njega nikada nije podnesena optužnica niti je osuđen za bilo kakvo djelo. Pravosudni organi jasno su se odredili u slučaju Anela Kljake odbacujući sve optužbe, zbog čega ne postoji niti jedan razlog da on ne bude kandidat NES-a za ministra trgovine FBiH, naveli su iz NES-a.

S druge strane, dodaju, nisu jasni motivi SDP-a i Trojke da se protive imenovanju Anela Kljake za ministra trgovine. Licemjerno je, navode, da im smeta Anel Kljako, a ne smetaju Sanja Vlaisavljević, Vojin Mijatović i Nenad Nešić.

Zbog svega navedenog, NES daje punu potporu kandidaturi Anela Kljake za federalnog ministra trgovine, a o novonastaloj situaciji kada je u pitanju formiranje vlasti u Federaciji BiH, u konzultaciji s našim partnerom – Strankom za BiH, odredit ćemo se u idućim danima, navodi se u priopćenju NES-a.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.