Američki državni tajnik Antony Blinken usporedio Dodika s Putinom

Američki državni tajnik Antony Blinken komentirao je ponašanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika te uputio poruku građanima Bosne i Hercegovine.

Blinken je poruku uputio na svom službenom Twitter nalogu, a Dodika je uporedio s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Napadi Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je on na autoritarnom putu predsjednika Putina. State Department, kojeg zastupa veleposlanik Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost kakvu zaslužuju svi građani Bosne i Hercegovine, poručio je Blinken.

Podsjetimo, Republika Srpska je pod Dodikovim vodstvom najavila ili krenula u donošenje niza zakona kojima bi se izravno narušila ljudska prava i slobode, poput zakona o medijima, nevladinim organizacijama, LGBT populaciji itd.

Ovi potezi očigledno su imali velikoga odjeka u Washingtonu.

Osim toga, Dodik je odlučio da Republika Srpska prekine diplomatske odnose s veleposlanstvom SAD-a u Bosni i Hercegovini.

(www.jabuka.tv | Foto: Antony Blinken/Twitter)

1 komentar

  • Ima u BiH jos malih Putina koji su u malim gradovima na vlasti u katastru I urbanistickom uskoro velike price o njima i o njihovom bogastvu koje su stekli sa malim prihodima
    Narod se boji rata a mozda se i oni boje rata da se narod nebi okreno protiv njih a u ratu je sve moguce
    Nedaj Boze

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.