Problemi na Euru: Danci ne puštaju u zemlju navijače iz jedne države

UEFA je u srijedu priopćila da nije uspjela u pregovorima s Danskom, koja odbija omogućiti ulazak ruskih ljubitelja nogometa u tu zemlju za utakmicu grupne faze Europskog prvenstva s Danskom u Kopenhagenu.

Prema ograničenjima putovanja nordijske zemlje domaćina i COVID-19 protokola, građanima koji nisu iz EU nije dopušten ulazak u Dansku, što se odnosi i na navijače Rusije koji su već kupili karte za utakmicu.

Rusija će jedinu utakmicu grupne faze EURA igrati u inozemstvu u Kopenhagenu protiv Danske 21. lipnja, a njihova druga dva dvoboja protiv Belgije i Finske odigrat će se u Sankt Peterburgu.

Ruski nogometni savez rekao je da je “iznimno zabrinut zbog situacije”.

Molimo vas da odmah proučite mogućnost dolaska naših navijača na utakmicu i predložite mehanizam za rješavanje ove situacije, rekao je šef ruskog Saveza Aleksandar Alajev u pismu upućenom direktoru UEFA-ina turnira Martinu Kallenu u ponedjeljak.

UEFA je priopćila da je Danskom nogometnom savezu rečeno da nije odobreno izuzeće od trenutačnih ograničenja ulaska na granici.

Glasnogovornica danskog ministarstva kulture potvrdila je da se trenutačna ograničenja putovanja primjenjuju na ruske navijače i da to nije politički motivirano.

(www.jabuka.tv | Foto: Reuters)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.