Pritisak javnosti: U Ljubuškom pojeftinjuje voda

Iz Javnog Poduzeća Parkovi najavili su moguće smanjenje cijena vode do kraja tekuće godine. U poduzeću kažu kako još uvijek nisu sigurni o kojim se točno brojkama radi i za koliko će računi Ljubušaka biti manji, no vjeruju kako će doći do pomaka na bolje.

Dobra je ovo vijest za sve one koji su s negodovanjem dočekali odluku Općinskog vijeća Ljubuški o poskupljenju vode. Zbog toga je i Udruga Agape pokrenula peticiju za smanjenje cijena vode, a na vijest da će se ta cijena mijenjati, pozdravili su uvedene promjene i projekte na kojima rade JP Parkovi, no tvrde kako i dalje nije sve riješeno.

”Peticija je na Općinsko vijeće predana 4. svibnja, a za to vrijeme se nitko od nadležnih za ovaj predmet nije osjećao obaveznim obratiti se potpisnicima peticije, a kamoli udovoljiti njihovim zahtjevima”, izjavili su iz udruge Agape, prenosi Dnevni list.

Nova cijena vode u Ljubuškom iznosi 1,79 KM s PDV-om po m3 što je puno više od cijena u ostalim općinama ŽZH-a, pa i u BiH. Primjerice, u susjednim Grudama cijena vode iznosi 1,30 KM s PDV-om, u Širokom Brijegu 1,17 KM, u Mostaru 1,27 KM, dok je u Sarajevu 1,40 KM s PDV-om.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • KADA ĆE U ŠIROKOM NIKADA ONI SAMO POSKUPLJUJU SADA IM TREBA ZA VOZNI PARK A I ODMORI SU TU PA SUMALO VEĆI TROŠKOVI RAZUMITE MOLIM VAS MI SMO NAUČILI KO VLAST DA MALO KOMOTNIJE ŽIVIMA ALI ĆEMO ZATO VAMA UVESTI NOVE DADŽBINE PA ĆEMO TE TROŠKOVE SANIRATI NAMA SU UZORI NAŠI NADLEŽNI A ZAKVE SU I INSTRUKCIJE OD STRANE NJIH ŠTO VIŠE OSIROMAŠI ONE KOJI SU GLASALI ZA TEBE PA ĆE TE BOLJE SLUŠATI

  • Tako skupa voda i opet nisu u stanju opstati…Duzni su do grla
    A kako i nebi kad u komunalnim poduzećima ima onih koji nikada u zivotu nisu zaradili ni desetinu svoje place.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.