Splitska policija objavila snimku crtača svastike na Poljudu

Provodeći opsežno kriminalističko istraživanje događaja od 12. lipnja, kada je na travnjaku nogometnog stadiona Poljud u Splitu uočen simbol svastike, splitska policija objavila je videozapis, koji je snimljen u noći 8/9. lipnja 2015.

”Na snimci se nalaze dvije nepoznate osobe, koje dovodimo u svezu s navedenim događajem.

Molimo građane, ukoliko imaju saznanja o identitetu osoba sa snimke, odnosno raspolažu informacijama o počiniteljima ovog kaznenog djela, da o tome obavijeste Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, odnosno najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju.

To mogu uraditi osobno ili pozivom na dežurni telefon 192, odnosno na e-mail splitsko-dalmatinska@policija.hr”, stoji u priopćenju splitske policije.

Podsjetimo, splitski kukasti križ poprilično je podigao prašinu u javnosti, o njemu su pisali gotovo svi svjetski mediji, a Hrvatski nogometni savez još uvijek čeka kaznu zbog tog incidenta. prenosi Dnevnik.hr.

Policija još uvijek nije pronašla osobe koje su, pretpostavlja se, herbicidom dan prije utakmice zalile travnjak iscrtavajući tako kukasti križ.

U traženju krivaca za sad nije pomoglo ni 88 postavljenih kamera na i oko stadiona. Tjednima su se u medijima vodile polemike je li to djelo domaćih navijača ili nekoga drugog, no i dalje ostaje nepoznato tko je počinitelj.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: