Prisegnulo novo Predsjedništvo BiH

Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić u srijedu su položili prisegu i tako službeno postali novi članovi Predsjedništva BiH

Oni su dužnost i četverogodišnji mandat preuzeli u prisustvu velikog broja uzvanika među kojima su bili domaći političari, predstavnici državnih institucija i strani diplomati.

Certifikate im je uručio predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Suad Arnautović.

Ovo je osmi saziv Predsjedništva BiH, a prvi u kome će žena obavljati funkciju kolektivnog šefa BiH. Prvi predsjedatelj Predsjedništva BiH, prema uhodanoj rotaciji, bit će Željka Cvijanović.

Novoizabrana predsjedavateljica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović obratila se prvi put u Predsjedništvu BiH nakon što je preuzela tu dužnost, naglašavajući da je presudnog značaja za BiH da se dosljedno uvažava Daytonski mirovni sporazum i ustavna struktura države.

Istaknula je da na ovu funkciju dolazi ispružene ruke i s dobrim namjerama jer želi da zajedno, u skladu s ustavnim nadležnostima, članovi Predsjedništva BiH rade za dobrobit oba entiteta i svih naroda u BiH, kao i ostalih građana.

Naglasila je da je potreban dijalog o svim otvorenim pitanjima koja opterećuju svakodnevnicu izražavajući uvjerenje da će, u ovim globalno složenim okolnostima, svako dati svoj doprinos traženju rješenja za postojeće probleme.

Mišljenja je da su u BiH svi dovoljno politički zreli da sami određuju prioritete, a ne da nameću drugima rješenja, zbog čega želi da svi budu subjekti odlučivanja, a ne ”primatelji intervencija”.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.