Široki Brijeg: Zatvorski čuvar predao se policiji

Čuvar u KPZ-u Mostaru I.M. (32) iz Širokoga Brijega predao se policiji u pratnji odvjetnika, objavio je MUP ŽZH.

I.M. se sumnjiči da je počinio kazneno djelo iz čl.238 KZ FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kazneno djelo iz čl.371 KZ FBiH Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Podsjećamo, 12. studenoga 2022. godine, radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici OKP-a PU Široki Brijeg i Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH su po Naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu izvršili pretragu obiteljske kuće, okućnice, pratećih objekata i vozila koje koristi osoba I.M. (32) iz mjesta Biograci, Široki Brijeg.

Tom prilikom je pronađena i izuzeta zeljasta biljna tvar koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, više komada vaga za precizno mjerenje, više komada automatskog i lovačkog oružja, te streljiva različitog kalibra.

Oružje koje je pronađeno u kući I.M. (Foto: MUP ŽZH)

I.M. je od tada nedostupan policiji, a isti je u srijedu u 10:50 sati dobrovoljno pristupio u službene prostorije PU Široki Brijeg u pratnji odvjetnika.

I.M. je lišen slobode, te nad istim je zavedena kriminalistička obrada tijekom koje će biti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio gore navedena kaznena djela.

Po kompletiranju predmeta protiv I.M.(32) bit će upućeno izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenim gore navedenim kaznenim djelima, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Tužiteljstvo ŽZH objavilo detalje pretresa kuće zatvorskog čuvara iz Širokog Brijega

(www.jabuka.tv)