Pripadnicima GSS-a u ŽZH i ove godine osiguranje, Crveni križ traži sredstva

Prva sjednica u novom sazivu Županijskoga stožera civilne zaštite ŽZH održana je u četvrtak u prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu pod predsjedanjem zapovjednika Zdenka Ćosića.

Usvojeno je nekoliko odluka neophodnih za rad i funkcioniranje Županijskoga stožera civilne zaštite te Gorskih službi spašavanja, Operativnog centra i ostalih struktura civilne zaštite.

I ove godine Stožer je donio Odluku o izdvajanju sredstava za osiguranje pripadnika Službi za zaštitu i spašavanje (GSS) od posljedica nesretnoga slučaja.

Osiguranje pripadnika GSS-a u Županiji Zapadnohercegovačkoj od posljedica nesretnoga slučaja (nezgode) odnosit će se na osiguravateljsko pokriće pri obavljanju djelatnosti i izvan obavljanja djelatnosti, točnije od 0 do 24 sata.

Zapovjednik Stožera Zdenko Ćosić izvijestio je članove Stožera o sadržaju sastanka s čelništvom Crvenog križa ŽZH i o njihovom zahtjevu za financijskom pomoći jer ukupna sredstva koja ostvaruje Crveni križ na godišnjoj razini su svega oko 7.000,00 KM.

Zapovjednik Stožera Zdenko Ćosić je predložio da Crveni križ preko Uprave civilne zaštite i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi uputi dopis u cilju iznalaženja adekvatnog rješenja u svrhu osiguranja normalnog rada i funkcioniranja Crvenog križa ŽZH, priopćeno je.

Vlada ŽZH pohvalno o radu županijskog Crvenog križa

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Crveni Križ od polaganje prve pomoći godišnje uprihoduje oko 200 tisuća maraka jer za kao za predavanje uzme po kandidatu 82 marke. Eto nek se zna!!!

    • Kako 200.000 KM? Piše da su bila 1543 kandidata * 82 KM = 126.500 KM…minus doktorima koliko se isplaćuje što drže predavanja, minus što ide u Sarajevo…malo realnije treba gledat nije sve crno-bijelo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.