Vučić: Rusija uvijek može računati na Srbiju kao saveznika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je u četvrtak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na potpori Srbiji rekavši kako je Srbija uvijek mogla računati na rusku potporu, a Rusija na srbijansko savezništvo.

Vladimir Putin uzvratio je porukom o mogućnostima razvoja bilateralnih odnosa u sve više pravaca između Rusije i njezina glavnoga saveznika na Balkanu.

Uvijek smo mogli računati na rusku podršku i koliko god je naša zemlja, po broju stanovnika i teritorijalno, mala – mislim da je Rusija uvijek mogla računati da ima saveznika u Srbiji, rekao je Vučić u pozdravnom obraćanju na početku susreta s Putinom u Beogradu.

Putin, koji je u četvrtak doputovao u jednodnevni službeni posjet Beogradu, zahvalivši na srdačnom dočeku, naglasio je da između dviju država postoje povijesno duboki korijeni i duhovna bliskost između dva naroda, koji pomažu da se te odnose gradi i u suvremeno doba.

Putin je naveo da je robna razmjena u porastu i da je dosegnula dvije milijarde dolara te da su pred Srbijom i Rusijom mogućnosti za razvoj bilateralnih odnosa “u sve više pravaca”.

On je najavio razgovore o suradnji u energetici te o nekim novim projektima o kojima do sada nije bilo riječi.

U fokusu dvojice predsjednika, kako je najavljeno, bit će bilateralna suradnja te stanje u regiji, prije svega pitanje Kosova, čiju neovisnost Rusija ne priznaje i pruža potporu Srbiji u UN-u i međunarodnim organizacijama i institucijama.

U nastavku razgovora dviju državnih delegacija koje su predvodili Vučić i Putin, upozoreno je na napredak u trgovinskoj razmjeni i istaknuto uvjerenje da se ona može dodatno unaprijediti, uz proširenje i otvaranje novih oblasti suradnje od gospodarstva, inovativnih tehnologija i znanosti do kulture i turizma.

Popodne je održan sastanak dvaju državnih izaslanstava, a potom je uslijedilo potpisivanje 21 sporazuma, memoranduma i ugovora među resornim ministarstvima, tvrtkama, agencijama i poduzećima Rusije i Srbije.

Vučić i Putin potom će se obratiti medijima, a nakon toga zajednički posjetititi Hram Svetoga Save gdje ruskog predsjednika očekuje više tisuća ljudi koji su iz svih krajeva Srbije doputovali da ga pozdrave.

(Hina)


5 komentara

  • zekoslava mrkvu sklepo je nakav shiptar,ko jaje jajetu,neka napravi dnk – ako sme, polushiptar će da prizna kosovo republjik ako ga nedićevci prije ne olade

  • Kad se narod ustane protiv vodje niko ga vise spasit ne moze. Anemicnog vise niko ziv izbacit sa vlasti ne moze jer hrvatici sto su u siro,astvu cekaju da se cudo desi i da netko drugi to za njih odradi u biti zato su siromasi. A ovi uhljebi i laznjaci od branitelja drzi marvu na vlasti.

  • Kakvo jadno PONAŠANJE,KAKO JADNA,PODANIČKA I SLUGANSKA FACA.Nikada do sada viđeno.Poltron za Nušićevo djelo.Za lektiru.Užas.O državničkom držanju da i ne govorim. Mislim da je i Putin u par navrata rekao koji je ovo k… ,zemljo otvori se. Srbijo tugo od države.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.