Vlada ŽZH pohvalno o radu županijskog Crvenog križa

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić održao je u Širokom Brijegu radni sastanak s izaslanstvom Crvenog križa ZHŽ-a.

Na sastanku se raspravljalo o modelima suradnje županijske vlade i Crvenog križa, priopćeno je iz Vlade ZHŽ-a.

Predsjednik Crvenog križa ŽZH Josip Zelenika informirao je predsjednika Ćosića o rezultatima rada u 2018. godini te istaknuo važnost suradnje Crvenog križa s tijelima vlasti na svim razinama, a posebno na polju brige o starijima i siromašnima i na osposobljavanju stanovništva za pružanje prve pomoći unesrećenima, u čemu Crveni križ ima javne ovlasti.

U 38 akcija dobrovoljnog darivanja krvi koje je organizirao Crveni križ ZHŽ-a u 2018. godini, prikupljeno je 1.458 doza krvi, što nas po omjeru broja stanovnika i prikupljenih doza krvi svrstava među najbolje županijske organizacije u Federaciji Bosne i Hercegovine, naglasio je Zelenika.

Dodao je kako su kroz obuke unutar Crvenog križa za pružanje prve pomoći u protekloj godini osposobljena 1.543 stanovnika ŽZH.

Suradnja s Upravom civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije, kako je kazao, uskoro će rezultirati formiranjem Službe za zaštitu ugroženog i nastradaloga stanovništva unutar Crvenog križa ŽZH, koja će činiti dio strukture civilne zaštite.

To su samo neki od mjerljivih rezultata rada Crvenog križa, dok je pak nemjerljiv doprinos naših volontera i članova u svakodnevnom humanitarnom radu, posebno onom koji za cilj ima ublažavanje ljudske patnje, istaknuo je Zelenika te zahvalio Vladi ŽZH što je prepoznala i podržala njihove aktivnosti, uz vjeru da će se takva suradnja nastaviti i u budućnosti.

Predsjednik Ćosić zahvalio se predstavnicima Crvenog križa ŽZH na realiziranim aktivnostima te iskazao želju za jačanjem suradnje između Crvenog križa i Vlade ŽZH, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.