Dragan Primorac: Sveučilište u Mostaru duboko emotivno doživljavam – Jabuka.tv

Dragan Primorac: Sveučilište u Mostaru duboko emotivno doživljavam

Prof. dr. Dragan Primorac održao je predavanje o temi “Sveučilište u 22. stoljeću” na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić istaknuo je kako je prof. Primorac jako poznat sveučilišnoj bosanskohercegovačkoj javnosti, prije svega zbog onoga što je dao kao znanstvenik, a dao je doprinos ne samo hrvatskoj nego i svjetskoj znanosti.

U vrijeme izgradnje prve faze kampusa SUM-a je bio ministar znanosti i obrazovanja Vlade Republike Hrvatske najizravnije povezan i najizravnije odgovoran za ovo što mi imamo danas i što se izgradilo ovdje u kampusu Sveučilišta u Mostaru, objasnio je dr. Tomić.

Prof. dr. Primorac naglasio je kako mu je teško emotivno pričati o stvarima gdje je participirao u kreiranju povijesti.

Sveučilište u Mostaru duboko emotivno doživljavam, svaki kamen. I ne samo prvu fazu izgradnje ovoga Sveučilišta, nego i ljude na SUM-u, kazao je Primorac.

Predavanje je posvetio sveučilištu u 22. stoljeću i objasnio kako biti konkurentan.

Mi jesmo mali narod, ali najbolji primjer kako ne postoje mali narodi brojčano je Izrael kao velesila znanosti, tehnologije i inovacije. Hrvati nemaju nikakvog razloga hodati pognute glave ako imaju znanje, moral i ako znaju kuda idu, kazao je dr. Primorac, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.