Prije odlaska na Zrće obvezan pregled psihijatra

Propovjednik džamije u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu šeik Abdullah Al-Suwailem izdao je fetvu (vjersku obvezu) kojom saudijskim muslimanima zabranjuje putovanja u inozemstvo, odnosno, kako je rekao, u ”države nevjernika“, posebice one u kojima su odredišta kao što su Ibiza u Španjolskoj i Zrće u Hrvatskoj.

– Neće biti putovnica za zemlje u kojima su dostupne pornografija i alkohol jer grijeh i zlo su i sami kontakti s nevjernicima te gledanje zla, jasan je bio šeik Abdullah napominjući da su upravo turistička mjesta pravo “vražje leglo”.

Ne želi da njegovi vjernici podlegnu alkoholu i seksu jer bi to značilo da će završiti u vječnom paklu te će on, kao propovjednik islamske vjere, za to odgovarati na sudnji dan. Izuzetaka će ipak biti i neki će moći putovati, ali samo u slučaju nužde, liječenja ili posla. Da bi dobile dozvolu za putovanje, te će osobe morati proći psihološka i psihijatrijska ispitivanja kojima će se procijeniti njihove sklonosti prema alkoholu i ženama.

Velik broj Saudijaca godišnje odmore provodi na Zapadu, a poznati su kao veliki potrošači. Njihova su najpoželjnija odredišta Velika Britanija, Španjolska, Francuska, a u posljednje tri godine i Hrvatska.

(Vecernji.hr | Foto: Cropix)

Nema komentara

  • nagovorio me kolega iz mostara da odemo, ajde otisli mi, zgrozio sam se. vjerujte mi uzivo izgleda jos gore, u sred bijela dana se jebu po plazi i tim bazenima. a navecer jos gore… sutradan sam otiso jer isti dan nije bilo autobusa za nazad a vratio bi se isti trenutak da sam mogo

  • Jeste gledali film Piranha (2010), nekad imam osjećaj da će se nešto slično dogoditi na Zrću i sličnim mjestima.

  • Meni je ovo odvratno, nikad nisam poželila otići na ovakva mjesta i gledati nečije gadosti. Nije mi jasno zar se stvarno mladi tamo zabavljaju, pitam se znaju li uopće za sebe dok su tamo, zar je nekom zanimljivo gledati nečiju jebačinu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.