Presedan u SAD-u: Kućni ljubimci pri razvodu će se tretirati kao djeca

Kalifornijski sudovi uskoro će u skladu s novim zakonom morati pri razvodu odlučivati o kućnim ljubimcima na isti način na koji odlučuju tko će dobiti skrbništvo nad djecom, javljaju američki mediji.

Dosad su psi, a uglavnom i mačke, bili dio obiteljske imovine i status im nije bio ništa bolji od primjerice velikog obiteljskog LCD-a.

Nacrt zakona koji je u četvrtak potpisao guverner Jerry Brown trebao bi stupiti na snagu 1. siječnja.

Prema ovom zakonu, ljubimci će i dalje biti smatrani zajedničkom imovinom ali će sudac imati, pri odluci tko će ih zadržati, diskrecijsko pravo odvagati čimbenike poput onoga tko ih hrani, vodi veterinaru ili u šetnju, te tko ih čuva.

Smatram da je to dobra ideja. Osobno imam bišona Rodneya King Stonea. On je član obitelji, rekla je odvjetnica za obiteljsko pravo Megan Green iz Los Angeles, koja se nagledala slučajeva u kojima su se parovi bespoštedno borili oko psa ili mačke.

(Hina)


4 komentara

  • Bože moj,Bože moj.Kud ide sve ovo?Bog je u početku svijeta stvorio sve vrste morskih,zemnih i nebeskih životinja .Stvorio je čovjeka a potom na njegovu sliku i priliku od njegova rebra i ženu kakva mu treba.Stvorio je i sve vrste bilja i drveća.I u tom skladu života biljnih i životinjskih stvorenja funkcionirao je ovaj život do dana današnjeg.U ljudskom rodu se rađalo i umiralo dok se u životinjskom kotilo i krepavalo.No,sotona koja nikad jače nije djelovala kao danas u tom tzv”modernom”svijetu mijenja Božja pravila i Božje zakone.Koćenje i krepavanje životinja naziva rađanjem i umiranjem,tako da nije rijedak slučaj i u našem bližem susjedstvu čuti:rodila mi se mala maca ili umro je moj maleni(pas).Protu Božje i protuprirodne izopačene stvari se tretiraju kao vrijednosti.Sada smo došli do faze kojom se kućni ljubimci počinju tretirati kao djeca prigodom razvoda brakova.To odista ništa čudno nije imajući u vidu kako se njihovo koćenje i krepavanje naziva imenima svojstvenim ljudskom rodu.Mislim kako će uskoro doći vrijeme da se životinjama daje pravo vjenčavanja s ljudima i davanje istih prava(tim supružnicima) kao u braku .
    No,ne bojte se dragi vjernici.Bog uvijek dopušta onoliko zla koliko je to On odredio.Ništa manje a ništa ni više.Nakon toga nastupa On Svemogući milosrdni nebeski Otac koji ljubi one koji ljube Njega i Njegove zakone,a one koji mu se izruguju ostavlja mjestu kamo pripadaju svojim odabirom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.