Dalić s Livnjacima zapjevao kod Frankfurta: “Što je pusto moje Livno…”

U Heusenstammu nedaleko od Frankfurta na Majni u subotu je održana druga Livanjska noć, na koju su stigli i Hrvati iz Berlina, Münchena, Freiburga, Dortmunda, Mainza, Wiesbadena.

Drugu Livanjsku noć organizirala je Livanjska zajednica Frankfurt (LZF), a okupili su se mnogi poznati uzvanici i gosti večeri iz domovine. Najveće oduševljenje je nastalo kad je u dvoranu ušao najuspješniji hrvatski trener i osvajač srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Zlatko Dalić.

Dirljiv trenutak je bio i kad je cijela uprava Livanjske zajednice Frankfurt izišla na binu, a s njima i Zlatko Dalić pa su zajedno zapjevali novu pjesmu Ilijana Perkovića i Oxy-banda posvećenu Livnjacima u tuđini.

Dok su pjevali stihove “Što je pusto moje Livno, di su sada ljudi, da li ih tamo u tuđini nostalgija budi…“, nitko u dvorani nije ostao ravnodušan, piše Fenix-magazin.de.

O velikom problemu iseljavanja u pozdravnom govoru su govorili i livanjski fratri, fra Ivo i fra Jure. Oni su zajedno s članovima kulturno-umjetničkih društava autobusom doputovali iz Livna u Frankfurt. Na Livanjsku večer su doputovali i fratri iz Frankfurta i Frankfurtu okolnih hrvatskih katoličkih misija.

U glazbenom dijelu večeri, osim Ilijana Perkovića i Oxy-banda, koji su izveli premijeru te nove pjesme posvećene Livnu, nastupio je Toni Pavić i Marko Omazić, KUD-ovi Rudine, koji su izveli novi bećarac posvećen Zlatku Daliću, KUD Ljubunčić, Klapa Frankfurt te na kraju zvijezda večeri Ivan Zak.

Program večeri vodili su Klara Jamić-Periša i Dinko Periša.

Tijekom večeri bila je upriličena prodajna izložba slika akademskoga slikara Ivice Vlašića te književni kutak gdje je bilo moguće kupiti roman Ante Guge “Žetva u polju otrova” te knjigu Tomislava Perkovića “Livanjska prezimena”.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.