Prepoznavanje lica uskoro na gotovo svim Androidima?

Sve dosad proizvođači pametnih telefona s operativnim sustavom Android koji su željeli ugraditi značajku prepoznavanja lica morali su sami izraditi vlastita sigurna rješenja ili koristiti bazično rješenje koje je moguće zavarati fotografijom. To bi se uskoro moglo promijeniti.

U javnost je procurio računalni kod povezan s ranim inačicama nadolazećeg izdanja Android Q koji daje naslutiti kako bi taj operativni sustav mogao ponuditi nativnu podršku za hardversko prepoznavanje lica.

Ne bi bilo korišteno samo za otključavanje smartfona, već i za autorizaciju kupnji i drugih transakcija te logiranje u aplikacije. Drugim riječima, bilo bi prilično slično Appleovu sustavu FaceID, ugrađenom u novije modele pametnih telefona, samo što bi bilo fleksibilnije.

Naravno, riječ je o računalnom kodu u ranoj verziji koji uopće ne mora biti uvršten u konačno izdanje Androida Q, a koje bi se moglo pojaviti krajem ovog ljeta.

No, ako se to doista dogodi, tehnologija prepoznavanja lica mogla bi postati dostupnom na znatno većem broju uređaja s Googleovim operativnim sustavom jer će ugradnju si moći priuštiti i manji proizvođači, piše Engadget, prenosi Tportal.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.