Prekinuto TV gostovanje Dodika, iživciran pitanjima ponavljao istu rečenicu | Jabuka.tv

Prekinuto TV gostovanje Dodika, iživciran pitanjima ponavljao istu rečenicu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik bio je gost N1 televizije. Ispričao se svakome tko je njegove izjave nakon pobjede Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke shvatio kao prijetnju. Kazao je da je on čovjek s dosta emocija, da ima pravo na grešku i da nije sretan s nekim svojim izjavama.

Učinit ću sve da Banjaluka ostane dominantna i da se gradi, ja sam tamo rođen, i bez obzira na to što se ne slažem s ovim gradonačelnikom, kazao je.

Na pitanje voditeljice N1 zašto prijeti u svojim izjavama kazao je da nikad nikome nije prijetio te da su to priče koje služe za špekulaciju.

Rekao sam da nisam najsretniji sa svojim izjavama, ponovio je lider SNSD-a.

Istaknuo je i da ne pamti svoje izjave niti sebe gleda, a o izjavi u kojoj je rekao kako “ni Eintesteina ne bih podržao za gradonačelnika”, kazao je da ne bi i da je to demokracija.

Eto im mladi ljudi, ali te mlade neću podržati. Nisam ga (Draška Stanivukovića) podcijenio, nego ga je Banjaluka, koja ga je izabrala. Ovo je sasvim demokratski stav i imam pravo kao predsjednik stranke kazati što se može, a što ne podržati, poručio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Također, naglasio je i da će se nastaviti sa svim programima, i oko investicija, i da će izvršavati njihovi ljudi. Naglasio je i da ono što je rekao za grijanje, neće nijedan građanin Banjaluke osjetiti.

Imamo pravo intervenirati, dodao je.

Na pitanje hoće li mijenjati zakon kako bi bila oslabljena uloga gradonačelnika rekao je kako će biti uvedeni određeni propisi da bi se napravile efikasnim lokalne zajednice i da će to biti univerzalno.

Treba da se razriješe neke procedure, da ne bi bilo zastoja i da lokalne zajednice ne bi ispaštale. Mislim da će određene odredbe o zakonu o lokalnoj samoupravi u smislu bržeg djelovanja da ako netko ne dobije većinu za šest mjeseci, onda date skupštinskoj većini da izvrši određene procedure za neka od tih pitanja. Ako se ne odobri novac za financiranje grijanja na primjer, i ako gradonačelnik u Doboju neće dozvoliti da budu povećana, onda će skupština biti ovlaštena donijeti odluku, objasnio je Dodik u intervjuu za N1.

Također, upitan da komentira Pravdu za Davida rekao je da je to pitanje za Tužiteljstvo i da on nije nadležan.

Nakon ovih pitanja uslijedila je rasprava voditeljice N1 Emelen Burdžović Slipičević i člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Na pitanja u vezi sa Stanivuković Dodik je odgovarao sa “imate li ozbiljno pitanje, pustite me”, zatim “dosadni ste s tim pitanjem, dajte nešto pametnije”.

Mene ne zanima Stanivuković, neću ga podržati, nije moj gradonačelnik, ja živim u Laktašima. Mi smo dobili izbore, pobijedili smo u 45 općina u BiH, 42 općine u RS, u pet gradova u RS smo pobijedili, izjavio je te tu rečenicu ponavljao skoro do kraja emisije na svako pitanje voditeljice N1.

Možete prekinuti emisiju samo, uslijedila je izjava Dodika nakon čega je ubrzo bila i prekinuta.

(www.jabuka.tv)


15 komentara

 • Gledao sam cijeli intervju ova novinarka je stavljena da provocira i zajebava.Da sam kojim slučajem bio na Dodikovom mjestu lijepo bi je spremio u3 p.m.Odavno nisam vidio ništa bezobrazni je.Da su bogdo i naši Hrvati ovakvi ko Dodo nebi Sarajevska čaršija radila nama ovo što sad radi.

 • Mile je poznat i prepoznatljiv i u ovoj emisiji.Gospodja novinarka je ,po meni, uporno prearogantna i pitam se da li takvi “novinari” imaju uopce granice ili ih ne prepoznaju kada je u pitanju informiranje ili provociranje. Ocito uzela je sebi previse za pravo i htjela je dokazati da je ona jedini izvor pravde. Za oboje vrijedi; daleko im kuca od moje bila!

 • Za ovaj dogadaj je kriva novinarka koja je toliko neprofesionalno i prvo okativno ponavljala jedna te ista pitanja. Gledo sam citavu emisiju i Dodik je bio strpljiv pa i ranije nije napustio studio. Ni jedan politicar u regionu nebi ovo dozvolio. Sramota….

 • Amfilohije rika
  Irinej rika
  sad po redu dalje,četnici će izumrijeti to je barbarski poganski narod..
  Četnici će osjetiti gnjev Jahveta jer su zapalili crkava isto kao i pogani Turci.
  Sotona paklaena takve je dovela i odvodi ih…
  Mile čekaj reda…
  Hadezovci na aparatima koalicijski partneri se osipaju

 • N1 je sorosevska tv ali uzalud im Dodik je intelektualno jači i ne da im da je samo njihova istina orava istina. Svaka mu cast, jak covjek, makar bio srpski predstavnik ali ovi novi ljevicarski nediji sz tako agresivni i bezobrazni da je vrijeme zmiji zgaziti glavu. Oni su tiko bahati, bezobrazni da ne dopustaju bilo kome izražavanje, jedino je istina njihova propaganda.

Komentiraj: