Predsjedništvo BiH: Novi zajmovi za modernizaciju cesta

Autocesta

Predsjedništvo BiH usvojilo je jučer na sjednici u Sarajevu tekst Deklaracije SEECP Summita šefova država i vlada, koji će biti održan u Dubrovniku 30. lipnja, te platformu za nastup bh. izaslanstva na tom Summitu koje će predvoditi predsjedatelj Mladen Ivanić.

Predsjedništvo je usvojilo izvješće o izvršenju proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2016. Predsjedništvo je donijelo odluke o prihvaćanju niza sporazuma važnih za BiH.

Uništavanje streljiva

Donesena je i odluka o uništavanju streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH. Zaduženo je Ministarstvo obrane BiH u okviru propisanih procedura, provedbom međunarodnih sporazuma, ugovora i odluka prihvaćenih od nadležnih institucija BiH, uništiti sve količine neispravnoga streljiva, koje je kao takvo identificirano nakon izvršenih kontrolno-tehničkih pregleda na lokacijama “Kula 2” Mrkonjić Grad i “Gabela” Čapljina, prenosi Večernji list BiH.

Predsjedništvo je usvojilo izvješće o radu Povjerenstva za izbjeglice i raseljene osobe BiH za 2016. Dano je i odobrenja za zaključivanje memoranduma o suradnji u području mladih između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Hrvatske.

Predsjedništvo je donijelo i nekoliko odluka o ratifikaciji, između ostaloga, i protokola uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i Europskih zajednica i njihovih država članica kako bi se uzelo u obzir pristupanje Hrvatske EU.

Sporazumi važni za BiH

Donesena je odluka o ratificiranju sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlade Kine o ukidanju viza za nositelje diplomatskih putovnica, službenih putovnica i putovnica za javne poslove, sporazuma o financiranju programa aktivnosti prekogranične suradnje BiH – Crna Gora za 2015. između Europskoga povjerenstva, BiH i Crne Gore, sporazuma o zajmu (projekt modernizacije cestovnog sektora u FBiH) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvitak, aporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta, ugovora o zajmu (Luka Brčko) između BiH i Europske banke za obnovu i razvitak, ugovora o zajmu (projekt koridor Vc – nastavak) između BiH i Europske banke za obnovu i razvitak i drugi, priopćeno je nakon sjednice Predsjedništva BiH jučer u Sarajevu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.