Hercegovinu očekuje sušno i vruće ljeto

AccuWeather je početkom mjeseca najavio ekstreme – vruće ljeto bez oborina u BiH i okruženju, a i sada, kad se ode na njihove stranice, može se vidjeti kako ne mijenja prognozu.

Kada pogledamo lipanj koji je na izmaku, AccuWeather je uglavnom dao točne podatke za mjesec u kojem kalendarski i klimatološki počinje ljeto, piše Večernji list BiH.

O njihovim prognozama, ali i vlastitim analizama utemeljenima na međunarodnim institutima i meteorološkim postajama porazgovarali smo s neovisnim meteorologom profesorom Zoranom Zadrom.

– Što se ostatka ljeta tiče, složio bih se dijelom s AccuWheatherom, međutim, u potpunosti se ne slažem. U sezonskim prognozama za ljeto naznačena je mogućnost sušnijega ljeta u Dalmaciji i Hercegovini. Dok će ostatak regije imati kratkotrajne valove vrućina koje će prekidati jake nepogode.

Tome smo bili svjedoci prethodnih dana kada su grmljavinske oluje harale kopnom Hrvatske, Hrvatskim primorjem, Bosnom i Srbijom. Spomenute nepogode do početka rujna povremeno su moguće i u Dalmaciji i Hercegovini, međutim, za razliku od ostatka regije, one će ipak biti rjeđe.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.