Njemački srednjoškolci odrekli se ekskurzije i dali novac za igralište u BiH – Jabuka.tv

Njemački srednjoškolci odrekli se ekskurzije i dali novac za igralište u BiH

Odijel za lokalni razvoj općine Stari Grad ostvario je suradnju s tvrtkom KuKuk – Kultur.de Stuttgart iz Njemačke, zahvaljujući čemu će vrtić “Pčelica” na 
Kovačima dobiti novo dječje igralište.

Prikupili novac

Srednjoškolci iz tog njemačkog grada prikupili su sredstva u iznosu od 15.000 eura, a umjesto odlaska na ekskurziju, planiraju dolazak u Sarajevo i volonterski rad na izgradnji igrališta. Tvrtka KuKuk – Kultur.de Stuttgart donirat će i dopremiti iz Njemačke potrebni mobilijar, a igralište će biti prilagođeno dobi djece koja pohađaju vrtić.

Šefica Odjela za lokalni razvoj Selma Velić objasnila je na koji način je došlo do te suradnje. “Tvrtka KuKuk – Kultur.de Stuttgart poznata je po izgradnji ekoloških igrališta diljem svijeta te smo tragom tih saznanja poslali prijedlog za suradnju i izgradnju igrališta u Starom Gradu, prenosi Vecernji list BiH.

Odmah su iz Sarajeva prihvatili našu ideju, a srednjoškolci su prikupili potrebna sredstva. Dolazak volontera i predstavnika tvrtke KuKuk – Kultur.de očekujemo sljedećega tjedna”, objasnila je Velić.

Priprema radova

Dotad Općina Stari Grad financira pripremne radove na uklanjanju betonske podloge na toj lokaciji i pripremi terena. Za te radove izdvojeno je oko 6000 konvertibilnih maraka. Projekt izgradnje igrališta izradila je spomenuta tvrtka. Novo igralište imat će travnatu podlogu u skladu s ekološkim načelima, a mobilijar će biti drveni, bez metalnih predmeta.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.