Predsjedništvo BiH, čelnici HNŽ-a te gradovi Mostar i Široki uputili sućut

Predsjedatelj predsjedništva BiH, čelnici Skupštine i Vlade HNŽ-a te gradonačelnici Širokog Brijega i Mostara uputili su sućut gradonačelniku Vinkovaca te županu Vukovarsko-srijemske županije povodom jučerašnje tragične smrti četvero studenata u mjestu Bijela pored Mostara.

Kraljević: Široki Brijeg je uvijek bio i ostat će uz svoju Slavoniju

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević uputio je sućut gradonačelniku Vinkovaca Mladenu Karliću i obiteljima nastradalih studenata, te županu Vukovarsko-srijemske županije Boži Galiću

U povodu teške prometne nesreće koja se dogodila u mjestu Bijela na magistralnoj cesti Mostar -Sarajevo, a u kojoj su život izgubila četiri studenta iz okolice Vinkovaca, gradonačelnik Miro Kraljević uputio je sućut gradonačelniku Vinkovaca Mladenu Karliću, obiteljima nastradalih i građanima Vinkovaca.

”Duboko nas je potresla vijest o tragičnoj pogibiji studenata iz okolice Vinkovaca. Poštovani gradonačelniče Karliću primite iskrenu sućut u ime svih građana Širokog Brijega i u svoje osobno ime. Molim vas da izraze sućuti prenesete i obiteljima stradalih, te građanima Vinkovaca. Široki Brijeg grad prijatelj uvijek je s Vama svojim gradom prijateljem Vinkovcima i njihovim građanima, a posebice sada u ovim teškim trenucima.”

Gradonačelnik Miro Kraljević uputio je sućut i županu Vukovarsko-srijemske županije Boži Galiću u kojem stoji:

”Poštovani župane Galiću, primite izraze iskrene sućuti u povodu tragične smrti studenata iz okolice Vinkovaca. Izražavam sućut obiteljima poginulih mladih ljudi, ali i građanima Vukovarsko-srijemske županije. Široki Brijeg je uvijek bio i ostat će uz svoju Slavoniju, a ovakvi tragični događaji još više nas približavaju.”

Predsjedništvo BiH: Duboko suosjećamo s boli obiteljima nastradalih

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović ubutio je jutros brzojav sućuti županu Vukovarsko-srijemske županije Boži Galiću.

”S velikim žaljenjem smo primili vijest o tragičnom gubitku mladih života uzrokovanim prometnom nesrećom koja se dogodila kod mosta Bijela, nedaleko od Mostara. Kao predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje osobno ime želio bih uputiti Vama, narodu Vukovarsko-srijemske županije i grada Vinkovaca i obiteljima nastradalih izraze najdublje sućuti. U ovim teškim trenucima za obitelji nastradalih duboko suosjećamo s njihovom boli. Primite izraze mog osobitog poštovanja,” naveo je Čović.

HNŽ: Smrt nije kraj već ulazak u svjetlost koja sjedinjuje

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg i Tomislav Martinović, dopredsjedajući Skupštine HNŽ, u povodu pogibije studenta Sveučilišta u Mostaru, uputili su danas sućut obiteljima, te gradonačelniku Vinkovaca i županu Vukovarsko-srijemske županije.

”S velikim žaljenjem primili smo vijest o tragičnoj smrti četiri studenta Sveučilišta u Mostaru, koji su u grad na Neretvi i našu županiju stigli iz Vukovarsko-srijemske županije s velikom željom za obrazovanjem i stjecanjem novih znanja. Na žalost, tragedija koja se dogodila zaustavila ih je u njihovim nakanama. U ovo predblagdansko vrijeme, naše su molitve upućene Novorođenom Kralju kako bi obiteljima poginulih dao snagu, utjehu i vjeruju da smrt nije kraj već ulazak u svjetlost koja sjedinjuje. Duboko suosjećajući u vašoj boli, obiteljima stradalih, građanima Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije upućujemo izraze iskrene i duboke sućuti”, navedeno je u priopćenju Vlade HNŽ-a.

Grad Mostar je u tuzi i boli: Potreseni smo gubitkom svojih četvero privremenih sugrađana

”U ovim teškim trenucima za obitelji nastradalih, kao i za grad Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju mi u Mostaru duboko suosjećamo s bolom obitelji, rodbine i prijatelja. Poštovani gradonačelniče, s velikim žaljenjem smo primili vijest o tragičnom gubitku mladih života uzrokovanim prometnom nesrećom koja se dogodila kod mosta Bijela, nedaleko od Mostara. Grad Mostar je u tuzi i bolu, potresen gubitkom svojih četvero privremenih sugrađana. U ime građana Mostara i u svoje osobno ime želio bih uputiti obiteljima stradalih, Vama, narodu grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije izraze najdublje sućuti”, napisao je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u priopćenju dodajući kako se u ovim teškim trenucima za obitelji nastradalih duboko suosjeća s njihovom boli.

Sveučilište zavijeno u crno

Podsjećamo, još jučer sućut je obiteljima izrazila i rektorica Sveučilišta u Mostaru:

”Duboko nas je pogodila tragična vijest o pogibiji naših studenata. Obiteljima poginulih u svoje osobno ime, i u ime Sveučilišta u Mostaru, izražavam najdublju sućut. Naše misli su sa obiteljima nastradalih. Ovo je težak i veliki gubitak za Sveučilište u Mostaru. Sveučilište u Mostaru će sačuvati vječnu uspomenu na naše studente”, izjavila je rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić.

Stotine studenata se sinoć spontano okupilo ispred amfiteatra Sokrat Filozofskog fakulteta u kampusu Sveučilišta te su paljenjem svijeća i molitvom odali počast poginulim kolegama i prijateljima.

(www.jabuka.tv)