Predsjednik Vlade ŽZH i (grado)načelnici upoznati s Prijedlogom Strategije razvoja ŽZH – Jabuka.tv

Predsjednik Vlade ŽZH i (grado)načelnici upoznati s Prijedlogom Strategije razvoja ŽZH

U petak, 11. prosinca 2020. godine u Uredu Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, održan je osmi sastanak Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u ŽZH čiji su članovi predsjednik Vlade ŽZH, ministri financija i gospodarstva ŽZH, gradonačelnici Širokog Brijega i Ljubuškog i načelnici Posušja i Gruda.

Na ovom sastanku predstavljen je Prijedlog Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027. godine.

Nositelj procesa izrade Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027. godine je Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije uz podršku UNDP-a, odnosno projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP) koji je pokrenut 2008. godine kao zajednički projekt Vlade Švicarske i UNDP-a u Bosni i Hercegovini, s ciljem harmonizacije integriranog i inkluzivnog strateškog planiranja na lokalnom nivou.

Sudionici u procesu izrade Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027. godine su Vijeće za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj, Županijski odbor za razvoj, sektorski razvojni odbori, tematske radne skupine, skupštinski odbori i vanjski suradnici s time da su javne konzultacije za javnost za dostavljanje komentara, sugestija i primjedbi bile otvorene mjesec dana s rokom do 30. studenog 2020. godine.

Ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj predstavio je članovima Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj viziju, strateške pravce i strateške ciljeve koji su planirani za razdoblje 2021.-2027. godine.

Nakon što je Prijedlog Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027. godine predstavljen, podržan je od strane Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj tako da je spreman za daljnju zakonsku proceduru, odnosno dostavlja se na utvrđivanje Vladi Županije Zapadnohercegovačke, koja ga potom upućuje Skupštini Županije Zapadnohercegovačke na usvajanje.

Podsjetimo, uloga Vijeće za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj je razmatranje i davanje preporuka tijekom cijelog procesa izrade Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027. godine, te suglasnost na njen konačan prijedlog prije samog upućivanja prijedloga na usvajanje, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Koji je tu dogovor pa sami intelektualci i stručnjaci vidi im faca ja mislim da ne znaju izaći iz ove prostorije bez pomoći

  • Ljudi koji nemaju empatije uvijek blate druge ljude. Za njih nitko nije dobar osim njih samih. Prije internetskog doba to su bile one žene, babe tračibabe, koje bi oblajavale one koji ne misle kao one. I ako bi im se slucajno suprotstavio netko odmah bi gnjev takvih vještica bio usmjeren prema tom novom predmetu trača.

  • Strategija je da strategije nema, malo se uslikaj, nešto laprdaj i prodaja narodu priču da se nešto radi. Ovi sa slike su sigurno nešto prepisali s interneta nekakav elaborat i podastrli ga kao svoj. To što oni znaju o dugoročno strategiji razvoja ja sam zaboravio prije 20g.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.