Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović posjetio Sveučilište u Mostaru (FOTO/VIDEO)

U poslijepodnevnim satima drugog dana svog prvog službenog posjeta Bosni i Hercegovini, hrvatski premijer Zoran Milanović posjetio je i mostarsko Sveučilište. Milanović se u amfiteatru Filozofskog fakulteta sastao sa profesorima i studentima te održao prigodno predavanje na temu ‘Republika Hrvatska pred ulaskom u Europsku uniju’.

Predsjednika hrvatske Vlade kao i sve nazočne pozdravio je rektor Sveučilišta Vlado Majstorović istaknuvši kako je ovaj posjet jedno veliko priznanje za Sveučilište, ali i ujedno nova nada za uspjeh hrvatskih institucija u Bosni i Hercegovini.

„Premda EU nije jamstvo uspjeha za sve, pogotovo one zemlje koje se bahato ponašaju, ona je ipak svjetonazor kojem RH kulturno i povijesno pripada. Također ona nije krava muzara iz koje će se čupati novci već je ona rezervoar budućnosti i razvojni projekt koji potpomaže one zemlje koje se obvežu na pravila koja će vrijediti za sve podjednako. Iako nije savršena ona je trenutno najsavršeniji model kojem i Hrvatska pripada“ – riječi su premijera Milanovića.

Nakon predavanja prisutni studenti su postavljali pitanja premijeru koji je najavio daljnje ulaganje u Sveučilište i SKB u Mostaru. Premijer je govorio o mogućnostima koje nudi EU za Hrvate u BiH, za koje će tražiti legitimnu zaštitu u sastancima s dužnosnicima ove zemlje. „Za nas je praktičnije pomagati BiH na putu u EU jer će i nama onda biti lakše“, zaključio je premijer.

Milanović je izbjegavao politička pitanja, odbivši dati odgovor na pitanje jednog studenta što misli o socijaldemokraciji u BiH i koliko ona ima dodirnih točaka s istom u svijetu i Europi budući da je premijer socijaldemokrat po uvjerenju.

[youtube id=”ztliShBUwq4″ width=”600″ height=”350″]

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

9 komentara

  • Svaka čast Milanoviću! Ona baba Jadranka se nije sjetila posjetit BiH, samo je dosla kad joj je trebao glas od onih seljaka koji jos vjeruju HDZ-u (KRADEZE-u)

  • kako drljav prilog. smori me ova novinarka šta je tko pitao šta je milanović rekao umjesto da jednostavno pokaže. ili barem da kaže pitanje koje je postavljeno pa pusti Milanovića da odgovori, ne sve ali barem one najzanimljivije. a oni napravili prilog vrti kamerom po ljudima i prepričava. slabi su nam studenti novinarstva. mislim da bi ja napravio puno bolji pilog

  • Hm kaze nije dosao po glasove u bih, pa kako ce dok kada redovno gubi u dijaspori i uz to se zalaže za ukidanje našega prava glasa, vi glupani zatucani malo se obrazujte, ko drugo nije htio spomenuti sta ce biti sa nasim dvojnim drzavljanstvima, sta ce biti jednoga dana kada se trebamo opredjeliti sta ce onda biti, a najjaca mi je izjava da diploma sa mostarskog sveučilišta vrijedi koliko ona iz hrvatske -to moze mačku o rep okačit, ni na jedno pitanje nije odgovorio konkretno, te mene je zanimalo svi govore ovocemo onocemo kada zavrsimo faks a mi koji ne završimo jel nam bolje biti POLJOPRIVREDNIK, STOČAR ILI PAK RIBAR, dragi naš

  • Mene zanima ova Gospođa na drugoj slici sa desne strane, kako ona stigne predavati oko 52 predmeta na više fakulteta i kolika joj je “pošteno” zarađena plaća ???

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.