Poznata hrvatska novinarka izgubila se u šumi, nije mogla vjerovati tko ju je došao spasiti

Urednica i voditeljica emisije “Provjereno” Ivana Paradžiković s pratiteljima je na Instagramu podijelila kako ju je sudbina ponovno spojila s Marikom, ženom koja je 1991. godine njezinoj obitelji pomogla spasiti živu glavu na dan pada Vukovara.

Dobra večer. Ja sam Ivana Paradžiković. Izgubila sam se u šumi iznad planinarskog doma Jankovac. S druge strane muk…pa onda: “A, je l’ vi mene zezate?” – “Na žalost, ne snimam i ne zezam se. Imam šest posto baterije. Nas je troje s dva psa.”

Tako je krenula, sada kad je sve dobro prošlo, avantura života. Tri ekipe Hrvatske gorske službe spašavanja plus dva rendžera Geoparka Papuk su nas krenuli spašavati.

Nakon dva sata, spazili smo rotirke Defendera i ženski glas: “Ivanaaaa!” Kad su se spustili do nas, jer sam pametno iskoristila 6% baterije i poslala im lokaciju, kaže ona meni: “Znaš li ti tko sam ja?! Marika!”

Čovječe, što ti je život! Marika! Marika i njezina obitelj su spasili moju obitelj 1991. Na dan pada Vukovara bježali smo iz Kukujevaca da spasimo živu glavu i budući da nismo mogli preko Hrvatske, okrenuli smo za Sremsku Mitrovicu. Tamo smo prespavali tu noć kod Marike.

Trideset godina poslije, ona je član GSS-a i spašava mi opet glavu iz papučke šume. Hvala HGSS, vi ste ljudi čudo! Ja sam svoju lekciju naučila. Nikada više neću podcijeniti šumu, napisala je Ivana Paradžiković uz fotografiju s članovima HGSS-a, ali i Marikom, koji su pomogli njoj i njezinim prijateljima.

(www.jabuka.tv | Foto: Ivana Paradžiković & Story)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.